Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει: «Μπαμπά ασχολήσου για να δεις ευτυχισμένο το παιδί σου»

Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει: «Μπαμπά ασχολήσου για να δεις ευτυχισμένο το παιδί σου»

Χαίρομαι που όλο και περισσότερο βλέπω μπαμπάδες να ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών τους. Στο σύγχρονο κόσμο ο ρόλος του πατέρα στο μεγάλωμα των παιδιών είναι πιο ενεργός από ό,τι παλιότερα. Παύει να είναι ένας απλός κουβαλητής και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες. Βέβαια στη χώρα μας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να το καταλάβουν αυτό όλοι οι άνδρες.

Τον τελευταίο χρόνο με αφορμή τις παρουσιάσεις του βιβλίου μου έρχομαι σε επαφή με πολλούς γονείς. Κυρίως μαμάδες. Το μεγαλύτερο παράπονο αρκετών, είναι πως οι άνδρες τους ασχολούνται ή ελάχιστα ή και καθόλου με την ανατροφή των παιδιών. Οι λόγοι σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικοί. Η πιο αστεία δικαιολογία που ακούω, είναι πως ειδικά τα πρώτα χρόνια το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να πέφτει στη μητέρα. Αυτό θεωρούν κάποιοι άνδρες ως φυσιολογικό. Δηλαδή εξαιρούν τον εαυτό τους από την πιο σημαντική περίοδο στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς σε όλες τις φάσεις του μεγαλώματός τους. Εξίσου και τους δύο. Μόνο τότε θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν έναν ισορροπημένο χαρακτήρα. Η αμοιβαία συμμετοχή και των δύο γονιών δεν βοηθάει μόνο τα παιδιά αλλά και την ίδια τη σχέση ενός ζευγαριού. Δηλαδή ουσιαστικά όλη την οικογένεια.

Η ισορροπημένη σχέση ενός γονιού με τα παιδιά του αντίθετου φύλου συμβάλλει στο να έχουν και τα ίδια ισορροπημένες σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Μεγαλώνουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχουν πολύ λιγότερες ανασφάλειες. Χαίρομαι που έχω φίλους μπαμπάδες που ασχολούνται ενεργά με την ανατροφή των παιδιών τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τους βλέπω ευτυχισμένους. Και τους ίδιους και τα παιδιά τους. Από την άλλη λυπάμαι πολύ όταν βλέπω αρκετούς να μην συμμετέχουν καθόλου.

Δεν θα άλλαζα με τίποτα τα πρώτα χρόνια της συμμετοχής μου στην ανατροφή της κόρης μου. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα. Ξέρω πως έχω κάνει και αρκετά λάθη όλο αυτό τον καιρό. Ξέρω όμως πως μέσα από αυτά τα λάθη χτίζω ακόμη καλύτερα τη σχέση μου μαζί της. Γιατί καταλαβαίνει ότι είμαι παρών. Και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά το εκτιμάνε όσο δεν φαντάζεστε. Ακόμη και αν τώρα είναι δύσκολο να το εκφράσουν το κουβαλάνε μέσα τους και θα σας το ανταποδώσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Η συμβουλή μου λοιπόν προς όλους τους άνδρες είναι μία.
Μπαμπά ασχολήσου για να δεις ευτυχισμένο το παιδί σου.
Θα χαρώ πολύ να σας δω και να κουβεντιάσουμε στο Βιβλιοπωλείο "ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ" (Δ. Βασιλείου 1 & Λ. Κηφισίας, Φάρος Ψυχικού), όπου και θα βρίσκομαι για την υπογραφή του βιβλίου μου το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 12.00 τη μεσημέρι.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.