Μπαρμπούνια προβενσάλ όλο νοστιμιά!

Μια συνταγή για να γευτείτε τα κατακόκκινα μπαρμπούνια όπως τα τρώνε στην Προβηγκία.

Υλικά

6 μεγάλα μπαρμπούνια
αλεύρι προαιρετικά
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
1 ντοματοπελτέ
ντομάτες ψιλοκομμένες με καρότο και κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα πλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Σοτάρετε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να ξανθύνουν. Προσθέτετε τo ντοματοπελτέ, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τη σάλτσα μισή ώρα περίπου. Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια και αν θέλετε τα αλευρώνετε. Τοποθετείτε τα ψάρια σε ρηχό ταψάκι και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τα αφήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρoνται ζεστά ή κρύα.