Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Μωρό χορτοφάγος. Είναι σωστό;

Μωρό χορτοφάγος. Είναι σωστό;


Ερώτηση αναγνώστριας: "Στην οικογένειά μου είμαστε όλοι χορτοφάγοι και θα θέλαμε το παιδί μας να ακολουθήσει την ίδια διατροφή. Τώρα είναι έξι μηνών και μέχρι αυτή τη στιγμή έπινε μόνο γάλα. Είναι σωστό να μην του δώσω ποτέ κρέας;"

Απάντηση της παιδιάτρου Ιωάννας Καρά: "Η απόφαση ανήκει σε εσάς, εφόσον πρώτα γνωρίζετε κάποιες διατροφικές προϋποθέσεις για τη σωστή ανάπτηξη του παιδιού σας. Σύμφωνα με αυτές, όταν μετά τον 6ο μήνα, το μωρό αρχίσει να τρώεει στερεές τροφές, εφόσον δεν θέλετε να περιλαμβάνεται σε αυτές το κρέας, θα πρέπει να προσφέρετε στο παιδί συμπληρώματα σιδήρου και πρωτεϊνης από άλλες τροφές, όπως ψάρι, γιαούρτι, αβγό, γάλα, όσπρια, σόγια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σε σίδηρο και πρωτεϊνες, στοιχεία άκρως απαραίτητα για τη σωστή μυοσκελετική ανάπτυξη του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.