Νέα έρευνα: Θα γίνει καλός μαθητής;

Πολλούς γονείς προβληματίζει το ερώτημα αν τα βλαστάρια τους θα διαπρέψουν στο σχολείο και κατ’ επέκταση σε κάποια σχολή αργότερα. Σήμερα, κάθε γονιός μπορεί να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση, καθώς η επίδοση του παιδιού στα μαθήματα μπορεί να προβλεφθεί μόλις πέντε λεπτά μετά τη γέννηση του παιδιού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology.

Αναλυτικότερα, το τεστ Apgar είναι αυτό που παρουσιάζει τις μελλοντικές επιδόσεις του παιδιού, το οποίο εξετάζει και τη μετέπειτα σωματική του υγεία. Σε 877.000 έφηβους από τη Σουηδία πραγματοποίηθηκε η μελέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ερευνητές συνέκριναν τις αποδόσεις των εθελοντών στο τεστ Apgar με τις σχολικές τους επιδόσεις. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο πιο ψηλά είναι τα επίπεδα στο Apgar τόσο καλύτερες είναι και οι επιδόσεις τους στο σχολείο!

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις επισημαίνουν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες προβλέψεις θα μπορούσαν να ωθήσουν κάποιους γονείς να λάβουν κάποια παραπάνω μέτρα για να μπορέσει και το δικό τους παιδί να γίνει αριστούχος.