Αρχική Νέα Νέα έρευνα: Ο βελονισμός βοηθά στην κατάθλιψη της κυήσεως

Νέα έρευνα: Ο βελονισμός βοηθά στην κατάθλιψη της κυήσεως

Αν μέχρι σήμερα γνωρίζατε για την επιλόχεια κατάθλιψη, οι επιστήμονες έρχονται τώρα να μας μιλήσουν και για κατάθλιψη που βιώνουν αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, μία στις τέσσερις γυναίκες εκδηλώνει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά πολλές διστάζουν ή και δεν πρέπει να πάρουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τώρα, νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ο βελονισμός θα μπορούσε να τις βοηθήσει.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και αφορούσε 150 γυναίκες με κατάθλιψη, οι οποίες διήνυαν από τη 12η έως την 30ή εβδομάδα κυήσεως και τις χώρισαν τυχαία σε τρεις ομάδες.

Οι 52 έγκυες της πρώτης ομάδας έκαναν βελονισμό ειδικά σχεδιασμένο για να καταπραΰνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Οι 49 έγκυοι της δεύτερης ομάδας έκαναν κλασικό βελονισμό, ενώ οι λοιπές 49 εθελόντριες έκαναν σουηδικό μασάζ.

Ύστερα από οκτώ εβδομάδες, σχεδόν το 67% των εγκύων οι οποίες είχαν κάνει τον ειδικό για την κατάθλιψη βελονισμό είχαν παρουσιάσει μείωση κατά τουλάχιστον 50% στα καταθλιπτικά συμπτώματά τους, ενώ στις άλλες δύο ομάδες βελτίωση είδαν λιγότερες από τις μισές εγκύους.

Όπως αναφέρει η δρ Ρέιτσελ Μάνμπερ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στο Στάνφορντ, και οι συνεργάτες της στο τεύχος Μαρτίου της επιθεώρησης «Obstetrics & Gynecology», τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι μερικά από τα καταθλιπτικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης σχετίζονται με σωματικά ενοχλήματα που νιώθουν οι έγκυες και τα οποία καταπραΰνονται με τον βελονισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter