Αρχική InfoMommy Νέα Νέα βιογραφία αναφέρει ως κατάσκοπο την Κοκό Σανέλ

Νέα βιογραφία αναφέρει ως κατάσκοπο την Κοκό Σανέλ

Σήμερα Τρίτη, κυκλοφορεί στη Νέα Υόρκη μια νέα βιογραφία, σύμφωνα με την οποία η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ ήταν κατάσκοπος των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τη βιογραφία υπογράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, που ζει και εργάζεται στη Γαλλία, Χαλ Βον. Ο Βον υποστηρίζει ότι βάσισε τις πληροφορίες του σε πληθώρα γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών και αμερικάνικων αρχείων.

Τίτλος της βιογραφίας είναι «Sleeping with the Enemy: Coco Chanel's Secret War» και περιέχει πληροφορίες για γεγονότα κατά τη διάρκεια του 1940, όταν η σχεδιάστρια σε ηλικία 57 ετών προσελήφθη από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριώνγια να εκτελέσει χρεή πράκτορα.

Όπως αναφέρει η νέα βιογραφία, αποστολή της Σανέλ ήταν να μεταβεί στην Ισπανία, μαζί με τον πράκτορα βαρόνο Λουί ντε Βόφρελαντ, με στόχο να προσελκύσουν κι άλλους πράκτορες.

«Το βιβλίο περιγράφει πώς η Κοκό Σανέλ έγινε πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και πώς διέφυγε τη σύλληψη στη Γαλλία μετά το τέλος του πολέμου» ανέφερε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου στη Νέα Υόρκη.

Μετά το τέλος του πολέμου, η Σανέλ μετακόμισε στην Ελβετία. Αργότερα επέστρεψε στο Παρίσι. Ποτέ δεν ασκήθηκαν κατηγορίες εις βάρος της. Η ίδια διέψευδε κάθε σχέση με τους ναζί. Πέθανε το 1971.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.