Αρχική InfoDad Νέες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ σε εννέα νομούς

Νέες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ σε εννέα νομούς

1Εννέα νέες μονάδες υγείας σε ισάριθμους νομούς της χώρας θέτει σε λειτουργία ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και τα διοικητικά ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα τους, πχ θεωρήσεις βιβλιαρίων, εγκρίσεις συνταγών κ.α. Πρόκειται για τις Μονάδες Υγείας Γρεβενών, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Καρπενησίου, Σπάρτης, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Πολυγύρου Χαλκιδικής, Ναυπάκτου, Κυθήρων.

Στις περιοχές αυτές δεν υπήρχαν αυτοτελείς μονάδες υγείας, πχ δεν υπήρχαν υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και ο πληθυσμός εξυπηρετούνταν είτε μέσω των υποκαταστημάτων γειτονικών νομών είτε μέσω μεμονωμένων γιατρών που αποτελούσαν μεν μόνιμο προσωπικό του ΙΚΑ αλλά εργάζονταν στα ιατρεία τους διότι δεν υπήρχε οργανική μονάδα υγείας.

Εκτιμάται ότι κάθε μια περιοχή διέθετε τουλάχιστον μόνιμους οκτώ ιατρούς του ΙΚΑ, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι πλέον θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους με οργανωμένο τρόπο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σε αυτοτελή κτιριακή υποδομή.

Σε όλες τις περιπτώσεις η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεργάστηκε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα Κύθηρα, για παράδειγμα, η Μονάδα του ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί σε χώρο που παραχωρεί η δημοτική αρχή του νησιού. Ανάλογο μοντέλο επέκτασης του υγειονομικού δικτύου του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζεται σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα να δίδεται στη νησιωτική Ελλάδα.

«Προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ αποτελεί η παροχή ισότιμων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους του. Ο Οργανισμός παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με αίσθημα καθήκοντος και συνείδηση αποστολής συνεχίζει να ανταποκρίνεται στο θεσμικό του χρέος, να υπηρετεί την Υγεία του Ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ανακοινώνοντας τη λειτουργία των νέων μονάδων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, κάθε μία Μονάδα Υγείας θα διαθέτει Τμήμα Ιατρικής Περίθαλψης και Προληπτικής Ιατρικής, Τμήμα Νοσηλευτικού, Γραφείο (αυτοτελές) φαρμακευτικού και Γραφείο (αυτοτελές) διοικητικού προσωπικο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.