Αρχική InfoSchool Δημοτικό Νέο βιβλίο Ιστορίας για την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού

Νέο βιβλίο Ιστορίας για την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού

Tο βιβλίο του της Ιστορίας που συντάχθηκε από ομάδα καθηγητών με επικεφαλής τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλο θα διδαχτούν τελικά από την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές της Στ΄τάξης του Δημοτικού.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη Στ' Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλου, Ιάκωβου Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη. Το νέο βιβλίο εφαρμόστηκε πιλοτικά εφέτος σε σχολεία της χώρας και ουσιαστικά αποτελεί τον «αντικαταστάτη» του βιβλίου της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, που είχε αποσυρθεί το 2007 και επί υπουργίας της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου στην Παιδεία, μετά από αντιδράσεις.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί -το οποίο και εισηγήθηκε την εκτύπωση και αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

Με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα δημοτικού και γυμνασίου, εκτός από αυτό της Ιστορίας, ο κ. Μπαμπινιώτης και η κυρία Χριστοφιλοπούλου αποφάσισαν από κοινού την εκτύπωση και τη διανομή του νέου βιβλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Το βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» θα αντικαταστήσει αυτό που διδάσκεται σήμερα στη Στ' Δημοτικού και έχει γραφεί πριν από δεκαπέντε και πλέον χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.