Νικήστε την οστεοαρθρίτιδα γυμνάζοντας σώμα και νου

Παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας σήμερα και αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα αλλά δεν θέλετε να το αντιμετωπίσετε μόνο με θεραπευτική αγωγή και βγάζοντας το αλάτι από τη ζωή σας δεν έχετε παρά να στραφείτε στην μέθοδο του Τάι Τσι, που σύμφωνα με κορεάτες επιστήμονες έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ρευματική πάθηση που εντοπίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλαδή σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και της σπονδυλικής στήλης.

Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Το Τάι Τσι είναι μια μέθοδος γυμνστικής πολύ γνωστή για την απόκτηση αλλά και τη διατήρηση καλής υγείας, στο σώμα, τον νου και την ψυχή του ατόμου. Είναι επίσης μια μέθοδος αυτοάμυνας. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών και νοητικών εντάσεων, χαλαρώνει τους μυς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και τις υπόλοιπες σωματικές λειτουργίες, ενώ δυναμώνει τη μνήμη.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά στην Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της οικογένειας Γουάν και στο taichi.gr την ιστοσελίδα του αθλητικού συλλόγου Τάι Τσι στη Νέα Σμύρνη.