Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Νικήστε την οστεοαρθρίτιδα γυμνάζοντας σώμα και νου

Νικήστε την οστεοαρθρίτιδα γυμνάζοντας σώμα και νου

Παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας σήμερα και αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα αλλά δεν θέλετε να το αντιμετωπίσετε μόνο με θεραπευτική αγωγή και βγάζοντας το αλάτι από τη ζωή σας δεν έχετε παρά να στραφείτε στην μέθοδο του Τάι Τσι, που σύμφωνα με κορεάτες επιστήμονες έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ρευματική πάθηση που εντοπίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλαδή σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και της σπονδυλικής στήλης.

Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Το Τάι Τσι είναι μια μέθοδος γυμνστικής πολύ γνωστή για την απόκτηση αλλά και τη διατήρηση καλής υγείας, στο σώμα, τον νου και την ψυχή του ατόμου. Είναι επίσης μια μέθοδος αυτοάμυνας. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών και νοητικών εντάσεων, χαλαρώνει τους μυς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και τις υπόλοιπες σωματικές λειτουργίες, ενώ δυναμώνει τη μνήμη.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά στην Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της οικογένειας Γουάν και στο taichi.gr την ιστοσελίδα του αθλητικού συλλόγου Τάι Τσι στη Νέα Σμύρνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.