Ντομάτες τηγανητές πανέ

Ψάχνετε μια συνταγή δροσερή, χορταστική και με λίγες θερμίδες; Σας έχουμε τη λύση. Οι τηγανητές ντομάτες πανέ είναι μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή που αποτελεί ιδανικό γεύμα για τις ζεστές ημέρες που ο καύσωνας δείχνει τα απειλητικά του δόντια. Μπορείτε να τις συνοδεύετε με μια πράσινη σαλάτα ενώ ταιριάζει ως συνοδευτικό για το απογευματινό σας ουζάκι.

Υλικά:

4 ντομάτες
2 αυγά
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. καλαμποκάλευρο, εάν δεν έχετε βάλτε ό,τι αλεύρι έχετε
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό/ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
ελιές ψιλοκομμένες προαιρετικά
πιπεριές ψιλοκομμένες πραιρετικά
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Βάζουμε το αλέυρι σε ένα πιάτο και την φρυγανιά σε ένα άλλο πιάτο. Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε καλά, όπως κάνουμε μια ομελέτα, προσθέτωντας λίγο αλατοπίπερο. Παίρνουμε προσεκτικά τις ροδέλες της ντομάτας, τις αλευρώνουμε προσεκτικά και από τις δύο πλευρές, τις βουτάμε στο μείγμα αυγών και εν συνεχεία τις βουτάμε στη φρυγανιά, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε μόλις για 2 λεπτά, καθώς σκοπός μας είναι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και σε καμία περίπτωση να καούν και να χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Της γυρνάμε για το ίδιο πάλι χρόνο από την άλλη πλευρά και τις βγάζουμε από τη φωτιά με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από τα λάδια τοποθετώντας τις σε απορροφητικό χαρτί. Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε απο επάνω ελιές και ψιλοκομμένη πιπεριά και προαιρετικά λίγη ρίγανη.