Αρχική Infokids Υγεία Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα όταν οδηγεί η μαμά

Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα όταν οδηγεί η μαμά

Τα παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή στο αυτοκίνητο όταν στη θέση του οδηγού βρίσκεται η μαμά τους, αποκαλύπτει βρετανική έρευνα. Έξι στα δέκα παιδιά είπαν ότι είναι πιο χαρούμενα και ήρεμα όταν στο τιμόνι βρίσκεται η μητέρα τους. Αντίθετα, οι μικροί επιβάτες λένε ότι οι μπαμπάδες οδηγούν υπερβολικά γρήγορα, είναι πιο επιθετικοί και χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τη βρετανική εταιρεία οδικής βοήθειας GΕΜ σε 1.279 παιδιά ηλικίας 5- 16 χρόνων, οι μαμάδες δεν ξεσπούν την οργή τους στον δρόμο, δεν κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγουν την κίνηση και ενδιαφέρονται πιο πολύ για τους υπόλοιπους οδηγούς. Το γεγονός ότι δυσκολεύονται στο παρκάρισμα και είναι πιο πιθανό να «γδάρουν» το αυτοκίνητο σε κάποιον τοίχο ή να τους σβήσει η μηχανή διόλου δεν φαίνεται να επηρεάζει τα παιδιά.

«Η έρευνα δείχνει ότι, ενώ οι μαμάδες δεν θεωρούνται οι πλέον επιδέξιοι οδηγοί, είναι σίγουρα οι πιο ήρεμοι, κάτι που κάνει τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή» σχολίασε ο Ντέιβιντ Γουίλιαμς, διευθύνων σύμβουλος της GΕΜ. «Δυστυχώς, πολλά παιδιά τρέμουν στη σκέψη να βρεθούν στο αυτοκίνητο όταν οδηγεί ο μπαμπάς τους γιατί η διάθεσή του είναι ευμετάβλητη και δεν γνωρίζουν πότε θα πάθει κρίση οργής» προσέθεσε.

Το 83% των παιδιών είπε ότι οι μπαμπάδες οδηγούν υπερβολικά γρήγορα, ενώ τα δύο τρίτα ανέφεραν ότι ο μπαμπάς είναι το είδος του οδηγού που θα κάνει ελιγμούς, αλλάζοντας λωρίδες με μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει την κίνηση.

Περισσότεροι από τους μισούς μπαμπάδες φωνάζουν σε άλλους οδηγούς όταν χάνουν την ψυχραιμία τους. Το 35% των παιδιών είπε ότι αισθάνεται αμήχανα όταν οι οδηγοί μπαμπάδες χάνουν τον έλεγχο των νεύρων τους στον δρόμο. Αντίθετα, το 70% δήλωσε ευχαριστημένο που οι μαμάδες τραγουδούν την ώρα της οδήγησης και μιλάνε ασταμάτητα για να ψυχαγωγούν τους επιβάτες. Το 55% των παιδιών ανέφερε ότι οι μπαμπάδες είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα, ενώ σε ποσοστό 30% κρύβονται στο κάθισμά τους όταν ο μπαμπάς τσακώνεται με κάποιον άλλον οδηγό.

Το ένα στα τέσσερα παιδιά παραδέχθηκε ότι η οδήγηση του πατέρα του τού προξενεί φόβο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.