Αρχική Διάφορα Ξέρω να λέω ΟΧΙ: Συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Ευγενίδου (25/10)

Ξέρω να λέω ΟΧΙ: Συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Ευγενίδου (25/10)

Μια επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς διοργανώνεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και έχει ως αφορμή το βιβλίο "Ξέρω να λέω ΟΧΙ" της Χριστίνας Ρασιδάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης και συζήτησης γονέων και εκπαιδευτικών με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη και την εκπαιδευτικό Δρα Βασιλική Νίκα.
Σκοπός της συνάντησης είναι η πρώτη προσέγγιση τεχνικών με τις οποίες γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους μαθητές τους στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους, ώστε τα ίδια να μπορέσουν να προστατευτούν από:

Τα νταηλίκια στο σχολείο - Bulling.
Τους κινδύνους στο διαδίκτυο.
Τις ουσίες που εθίζουν.
Τη σεξουαλική παρενόχληση.
Τα επικίνδυνα παιχνίδια με φίλους.
Τις προσβολές και τις κοροϊδίες.
Τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας στο σχολικό και ευρύτερο περιβάλλον.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ρωτήσουν και να πάρουν απαντήσεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και να συμμετέχουν σε ασκήσεις προσέγγισης και αντιμετώπισης επικίνδυνων συμπεριφορών, καθώς και σε ασκήσεις ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Μέσω των ασκήσεων αυτών θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να υποστηρίξουν τα παιδιά στο να κρίνουν καταστάσεις, να βάζουν όρια και πάνω απ' όλα να μη γίνονται το υποχείριο κανενός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210.94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00)

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ,
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.