Αρχική Νέα Ξεκίνησε ο 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "ΛΥΣΙΑΣ"

Ξεκίνησε ο 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "ΛΥΣΙΑΣ"

Ο "Λυσίας" είναι ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός που διεξάγεται μέσω Internet για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την 31η Μαρτίου και η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου.

Σκοποί του διαγωνισμού

Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.

Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».

Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.

Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.

Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Μπορείτε να παίξετε μέχρι 3 ολοκληρωμένα παιχνίδια, ψάχνοντας – βρίσκοντας τα 56 αντικείμενα κάθε παιχνιδιού και απαντώντας στις αντίστοιχες 56 ερωτήσεις. Μπορείτε:
- να βρείτε τα αντικείμενα με οποιαδήποτε σειρά,
- να απαντήσετε οποτεδήποτε,
- να διακόψετε το παιχνίδι για να συνεχίσετε μια άλλη φορά,
- να αφήσετε για την τελευταία μέρα του διαγωνισμού την 3η σας προσπάθεια!

Μπορείτε να "παίξετε" το νέο παιχνίδι στη διεύθυνση: http://www.lysias.gr/procedure/demo.asp

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.lysiasfriends.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.