Αρχική InfoMommy Υγεία Ξεκινούν οι πρώτοι δοκιμαστικοί εμβολιασμοί κατά του AIDS

Ξεκινούν οι πρώτοι δοκιμαστικοί εμβολιασμοί κατά του AIDS

Το πρώτο ολοκληρωμένο προληπτικο εμβόλιο για τον ιό HIV, το οποίο έλαβε πρόσφατα άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, πρόκειται να δοκιμαστεί σε άνθρωπο για πρώτη φορά μέσα στον Ιανουάριο.

Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν 40 οροθετικοί ασθενείς στον Καναδά.

Αν το εμβόλιο αποδειχθεί -όπως δείχνουν οι πρώτες μελέτες- μη τοξικό και άρα ασφαλές, θα προχωρήσει η δεύτερη κλινική φάση, που θα μετρήσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε 600 μη οροθετικούς ασθενείς, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εάν και αυτή η φάση στεφθεί με επιτυχία οι επιστήμονες θα προχωρήσουν στην τρίτη και πιο κρίσιμη φάση, κατά την οποία θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε 6.000 μη οροθετικούς ασθενείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.