Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ξεκινούν τα μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Επί Κολωνώ (από 7/11)

Ξεκινούν τα μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Επί Κολωνώ (από 7/11)

Για έκτο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Επί Κολωνώ το σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου του 2013. Το μάθημα γίνεται για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με νέους συγγραφείς οι οποίοι με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής θα εξελίσσουν δημιουργικά τα κείμενα τους. Οι ηθοποιοί θα δουλέψουν με τις βασικές αρχές του Method Acting, τον αυτοσχεδιασμό και το ρήμα δράσης, τροφοδοτώντας δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων. Η δουλειά που θα προκύψει από το σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου τον Μάιο του 2012 και σε μορφή παράστασης στην σκηνή Black Box στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013.

Το μάθημα διδάσκει η Πέπη Μοσχοβάκου, ηθοποιός - σκηνοθέτης, στενή συνεργάτης της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας ΝΑΜΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του μαθήματος:

Η αρχή γίνεται με αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις.
Εστίαση στα ρήματα δράσης και στο πώς δουλεύει κάποιος με αυτά.
Εφαρμογή των πρώτων δύο σταδίων στα πρώτα κείμενα από τους συγγραφείς. Σ’ αυτό το στάδιο συμμετέχουν και οι συγγραφείς. Μέσω αυτής της πρακτικής βοηθούνται οι συγγραφείς ώστε να εξελίξουν το έργο τους και οι ηθοποιοί μαθαίνουν να «διαβάζουν» ένα κείμενο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Με την ολοκλήρωση των κειμένων μοιράζονται οι ρόλοι και ξεκινάει η προετοιμασία για το αναλόγιο (τέλος Απριλίου 2013).
Εκτενής δουλειά πάνω στα κείμενα με πειραματικό προσανατολισμό, δοκιμάζοντας διαφορετικούς ρόλους (αρχές Μαΐου). Οι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν σε διαφορετικές σκηνές.
Τελικό casting και προετοιμασία για τις πρόβες του Σεπτέμβρη.
Πρόβες (2 πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου).

6 παραστάσεις που ξεκινάνε γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Black Box του Επί Κολωνώ. Λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας και των απαιτήσεων του συγκεκριμένου σεμιναρίου, το μάθημα δεν συνιστάται για αρχάριους.

Περίοδος σεμιναρίου: Νοέμβριος 2012 - Ιούνιος 2013
Ημέρα & ώρα: κάθε Τετάρτη 21.00 – 24.00
Κόστος σεμιναρίου: 80 € (ανά τετράδα μαθημάτων)

Παράλληλα θα λειτουργήσουν και φέτος στο Επί Κολωνώ τμήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη και σεμινάριο Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη
Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου www.epikolono.gr

θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός,
210513806


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.