Οικογενειακή βόλτα στην παλιά Αθήνα με Fun Bikes

Τι θα κάνετε αυτή την Κυριακή; Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το κλεινόν άστυ για να περάσετε ωραία. Διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας και ταυτόχρονα γνωρίστε την όμορφη Αθήνα. Πώς; Κάνοντας ποδήλατο με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία. Τα Fun Bikes είναι διθέσια ή τετραθέσια ποδήλατα με τέντα για τη βροχή ή τον ήλιο και είναι το ιδανικό eco friendly μέσο για το κέντρο της πόλης.

Πού μπορείτε να πάτε, τι να επισκεφτείτε

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μάς ενημέρωσαν ότι οι επιλογές των διαδρομών ανήκουν στη σφαίρα των επιθυμιών σας. Δηλαδή, αφού νοικιάσετε το Fun Bike από την Ηρώδου Αττικού, έπειτα, μπορείτε να “ποδηλατήσετε” όπου θέλετε. Αν πάλι, έχετε ενδοιασμούς για το πού θα κατευθυνθείτε, οι άνθρωποι της εταιρείας μπορούν να σας προτείνουν πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές στην παλιά πόλη της Αθήνας.Όσον αφορά το χρόνο, μην αγχώνεστε, υπάρχουν τα στάνταρ της μισής και μίας ώρας, αλλά από εκεί και έπειτα, μπορείτε να κρατήσετε το ποδήλατο όσο αντέχετε.

Μια τυπική διαδρομή είναι γύρω από τα μνημεία της πόλης, Αρχαία, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά αλλά και μοντέρνα. Η σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι το αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της αρχαίας με τη μεσαιωνική ιστορία στο σύγχρονο περιβάλλον. Μπορείτε να δείτε τα αρχαία Αθηναϊκά μνημεία σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης δίπλα σε μοντέρνες κατασκευές όπως κτίρια, δρόμους και σταθμούς μετρό. Στο χαμηλότερο σημείο του σταθμού «Μοναστηράκι» μπορεί κάποιος να αντικρύσει κομμάτι της αρχαίας πόλης. Πολλά Βυζαντινά μνημεία και συγκεκριμένα κάποιες εκκλησίες λειτουργούν ακόμα ως θρησκευτικοί τόποι. Μνημεία όπως η Ρωμαϊκή Αγορά και το ωδείο του Ηρώδου Αττικού παρουσιάζουν πολιτιστικά δρώμενα της τωρινής εποχής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι μια βόλτα στην πόλη και είναι σίγουρο ότι θα «πέσετε» πάνω σε άπειρα μνημεία.

Μουσεία

Τα μουσεία που λειτουργούν στην Αθήνα μπορούν να χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Από τη μία είναι τα σημαντικά ιδρύματα που φιλοξενούν παγκόσμιους θησαυρούς από την αρχαιότητα και τη Βυζαντινή εποχή. Σε αυτά περιλαμβάνονται το μουσείο της Ακρόπολης, το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο κυκλαδικής τέχνης, το μουσείο Μπενάκη και το Βυζαντινό Μουσείο. Δίπλα τους μπορείς να βρεις μουσεία όπως το μουσείο σύγχρονης τέχνης και το πολεμικό μουσείο . Από την άλλη υπάρχουν αρκετά θεματικά, δημόσια αλλά και ιδιωτικά μουσεία με μικρότερες συλλογές σε διάφορες κατηγορίες όπως ιστορία, κεραμικά ή ακόμα και μουσικά όργανα.

Γκαλερί

Οι εικαστικές τέχνες έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην Αθηναϊκή κουλτούρα αλλά και στην καθημερινότητα. Δίπλα σε μεγάλα ιδρύματα όπως η Εθνική πινακοθήκη και το μουσείο Μπενάκη και μέσα στα όρια της πόλης αλλά και πιο έξω, θα βρείτε διάσπαρτες πολλές μικρές ιδιωτικές γκαλερί που φιλοξενούν το έργο και τη δράση καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης. Τα τελευταία χρόνια έντονη είναι και η δημιουργία πολυχώρων τέχνης οπού μπορείς να απολαύσεις ταυτόχρονα και τον καφέ σου ή ένα ποτό.

Ιδανική βόλτα για οικογένειες!

Ένα τετράτροχο ποδήλατο FUNBIKE μπορούν να το απολαμβάνουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικής ικανότητας. Τα μικρά παιδιά κάθονται με ασφάλεια και άνεση στο παιδικό κάθισμα.
Το FUNBIKE ποδήλατο έχει τέσσερις τροχούς κι έτσι παρέχει σταθερότητα. Ακόμα κι όταν ένα μέλος κουραστεί να κάνει πεντάλ η εκδρομή σας δεν θα χαλάσει αφού όλοι μπορούν να οδηγήσουν εύκολα.

Αυτό το ποδήλατο θα σας βοηθήσει να διασκεδάσετε όλοι μαζί! Αν κάνει ο καθένας ποδήλατο ξεχωριστά, η προσωπική επαφή χάνεται και δεν θα μπορείτε να μοιραστείτε όλα τα ενδιαφέροντα που θα συναντάτε στο δρόμο σας.

Η ποδηλασία είναι μια σημαντική καρδιαγγειακή άσκηση, επειδή μεταφέρει το ρυθμό της καρδιάς αυξημένο με ελάχιστη επίδραση σε άλλα μέρη του σώματος όπως οι αρθρώσεις. Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Επειδή οι εργάσιμες ώρες μεγαλώνουν πλέον, ο χρόνος μας με την οικογένεια μας αναγκαστικά μικραίνει. Μια οικογενειακή βόλτα με την οικογένεια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά την αξία της άσκησης και τη σημσία της καλής φυσικής κατάστασης.

Εισιτήρια

Το ειδικό πακέτο εισιτήριου αξίας 12 ευρώ (6 ευρώ μειωμένο) σας δίνει πρόσβαση στα περισσότερα μνημεία του κέντρου της Αθήνας όπως:

  • Η Ακρόπολη των Αθηνών
  • Η Αρχαία Αγορά
  • Ο Κεραμεικός
  • Η Βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης
  • Το Ολύμπιον
  • Η Ρωμαϊκή Αγορά

Μπορείτε να προμηθευτείτε το σχετικό εισιτήριο από την είσοδο των μνημείων.

Από κει και έπειτα:

Η βόλτα στο κέντρο με το διθέσιο κοστίζει 7€ η μισή ώρα και 10€ η μισή ώρα με το τετραθέσιο.

Για μία ώρα βόλτας στο κέντρο της πόλης με διθέσιο θα χρειαστείτε 11€ και 16€ για την ίδια ώρα με τετραθέσιο.

Μάθετε περισσότερα στο http://www.funbike.gr/

Τηλ.: 6948 469749, 210 9227722

athens@funbike.gr xidista@yahoo.gr