Αρχική Περιβάλλον Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν!

Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώνει την Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 8.30-13.30,στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων(Πειραιώς 100, Γκάζι) αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πολύτιμο στοιχείο και στοχευμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών της Αθήνας, με τίτλο:

«WATERSAVE: Για μία σταγόνα νερό…». 

Η εκδήλωση έχει πολυδιαδραστικό χαρακτήρα και στοχεύει στην βιωματική εκπαίδευση των μαθητών.  Με εργαλεία τους την τέχνη και το παιχνίδι, τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν μέσα από τη μουσική, το χορό και το θέατρο την αξία του νερού αλλά και καθημερινές πρακτικές προστασίας του. Παράλληλα με τις δραστηριότητες για τα παιδιά θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με υλικό για το Νερό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WATERSAVE.

Με γνώμονα την κοινή πλέον διαπίστωση  της ποσοτικής ανεπάρκειας αλλά και της ποιοτικής υποβάθμισης των νερών παγκοσμίως, η ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρισής τους αλλά και να υιοθετήσουμε μια νέα κουλτούρα με στόχο την εξοικονόμηση και προστασία τους, καθίσταται επιτακτική. Τα παιδιά, διαθέτουν ιδιαίτερη ικανότητα αφομοίωσης των μηνυμάτων και δεδομένων της νέας εποχής, ενώ παράλληλα αποτελούν το μέλλον, τους αυριανούς ενήλικους πολίτες.  Από τον συνδυασμό των δύο αυτών παραμέτρων, προκύπτει η σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών και της εξοικείωσης τους με πρακτικές, που θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο ενός μελλοντικού, άνυδρου πλανήτη.

Πηγή: Δίκτυο Μεσόγειος SOS


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.