Αρχική InfoDad Οι άντρες δεν είναι για πολλές... σπιτικές δουλειές

Οι άντρες δεν είναι για πολλές... σπιτικές δουλειές

Εάν θέλετε να σας κοιτά και να λιώνει, φροντίστε να τον έχετε και σαν πασά μέσα στο σπίτι... Με άλλα λόγια, μην τον βάζετε (εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) να  σφουγγαρίζει, να μαγειρεύει, να πλένει και να σιδερώνει, αφού σύμφωνα με  νορβηγική έρευνα, αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος που οδηγεί πολλά ζευγάρια σε διαζύγιο.

Και η έρευνα συνεχίζει ακόμα πιο δυσοίωνα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, όσο πιο... ισότιμα μοιράζεται ένα ζευγάρι τις δουλειές στο σπίτι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πάρει διαζύγιο.

Το Ινστιτούτο Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Nova επισημαίνει ότι τα διαζύγια στα ζευγάρια  που μοιράζονταν ισότιμα τις δουλειές του σπιτιού, είναι περίπου 50% περισσότερα απ' ό,τι σ' εκείνα όπου το μεγαλύτερο μέρος  γίνονται από τη γυναίκα.

"Όσο περισσότερες δουλειές κάνει ένας άνδρας στο σπίτι τόσο περισσότερο αυξάνεται η αναλογία των διαζυγίων", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Χάνσεν, ο οποίος συνυπογράφει μια εκτεταμένη μελέτη, με τίτλο "Η ισότητα στο σπίτι".

Και αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος λόγος κρύβεται από πίσω, οι ερευνητές δεν μπορούν να βρουν καμιά ή σχεδόν καμιά σχέση αιτιότητας.

Στη Νορβηγία, μια χώρα που προωθεί την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, η εκπαίδευση των παιδιών μοιράζεται εν γένει ισότιμα ανάμεσα στον πατέρα και τη μητέρα (σε επτά ζευγάρια στα δέκα), δήλωσε ο Χάνσεν.

Όμως, σε ό,τι αφορά στις δουλειές του σπιτιού, σε επτά στις δέκα περιπτώσεις η γυναίκα είναι αυτή που κάνει τις περισσότερες. Εντούτοις, από την έρευνα προκύπτει ότι οι γυναίκες αυτές είναι ικανοποιημένες από αυτήν την κατάσταση και το γενικό επίπεδο της ευτυχίας τους είναι πολύ κοντά με αυτό των γυναικών στα λεγόμενα "μοντέρνα" ζευγάρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.