Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι άντρες δε μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτονται οι γυναίκες

Οι άντρες δε μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτονται οι γυναίκες

Ένα από τα συχνότερα παράπονα που διατυπώνουν οι γυναίκες για τον σύντροφό τους είναι ότι του είναι δύσκολο να αναγνωρίσει τα συναισθήματα τους και ότι πολλές φορές δεν μπορούν να αντιληφθούν το σκεπτικό με το οποίο οι γυναίκες δρουν. Κι αν νιώθετε ότι αυτό συμβαίνει και στη δική σας σχέση, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι οι σκέψεις σας αυτές δεν είναι καθόλου υπερβολικές καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS ONE, επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά ότι οι άντρες όντως δυσκολεύονται να «διαβάσουν» τα συναισθήματα του άλλου.

Οι ερευνητές μελέτησαν μια ομάδα ανδρών και γυναικών στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες με διάφορα πρόσωπα και τους έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης κατέγραφαν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους και σύμφωνα με την έρευνά τους οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες ήταν μικρές στην ερώτηση αν μοιάζουν έξυπνοι αυτοί που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες. Όταν όμως τους ρώτησαν για το κατά πόσο προσεγγίσιμοι και ανοιχτοί ήταν οι άνθρωποι στις φωτογραφίες, οι άνδρες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν. Και παρότι τελικά μπορεί να απάντησαν το ίδιο με τις γυναίκες, φαίνεται ότι τους ήταν πιο δύσκολο να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Τα εγκεφαλογραφήματα έδειξαν αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα συναισθήματα. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι ο ανδρικός εγκέφαλος πρέπει να «δουλεύει» πιο πολύ για να παίρνει ανάλογες αποφάσεις.

Ο καθηγητής Stephen Lawrie που έγραψε τη μελέτη δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει για να έχουν οι άνδρες το χρόνο που απαιτείται για να δώσουν τη «σωστή» απάντηση. Όταν όμως στην πραγματική ζωή καλούνται να πάρουν μια απόφαση γρήγορα, ενδέχεται να κρίνουν λανθασμένα τις σκέψεις τρίτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.