Αρχική Περιβάλλον Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης στο Μουσείο Ηρακλειδών

Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης στο Μουσείο Ηρακλειδών

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας 2010, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και το Μουσείο Ηρακλειδών σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη μοναδική ομορφιά της ελληνικής φύσης και την αξία της βιοποικιλότητας σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης».

Η μεγαλύτερη αποικία Αργυροπελεκάνων στον κόσμο, 32 από τα 200 πιο σημαντικά δάση της Μεσογείου, 10 υγρότοποι διεθνούς σημασίας, 6.000 είδη φυτών και περίπου 30.000 είδη ζώων!

Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα στοιχεία που συνθέτουν την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας μας. Ο όρος μπορεί να ακούγεται πολύπλοκος, περιγράφει όμως τον αριθμό, την ποικιλία και την ποικιλομορφία των ζωντανών οργανισμών. Βιοποικιλότητα είναι τα φυτά, τα ζώα, ακόμα και τα βακτήρια και τα γονίδια, είναι όμως και τα βουνά, οι θάλασσες και οι ποταμοί. Τελικά βιοποικιλότητα είναι η ίδια η βάση της ζωής μας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ελληνική φύση μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Andrea Bonetti, να γνωρίσουν τους κινδύνους που διατρέχει, και να ενημερωθούν για τις προσπάθειες τους WWF Ελλάς για την προστασία της μοναδικής φυσικής μας κληρονομιάς και το πώς μπορούν οι ίδιοι να βοηθήσουν.

14-30 Μαΐου 2010, Μουσείο Ηρακλειδών, Θησείο
Εγκαίνια: 14 Μαΐου 2010, 20.00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.