Αρχική InfoMommy Νέα Οι κατ’ οίκον απασχολούμενοι θα πληρώνονται με κουπόνι

Οι κατ’ οίκον απασχολούμενοι θα πληρώνονται με κουπόνι

Με άλλα λόγια, οι καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι φυσικοθεραπευτές, οι οικιακές βοηθοί, οι τεχνίτες, οι κηπουροί, οι κομμώτριες κ.ά., σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας κατά της φοροδιαφυγής, θα αμείβονται για την εργασία που προσφέρουν με κουπόνια, τα οποία και θα εξαργυρώνουν, λαμβάνοντας μετρητά.
Πώς ακριβώς θα πραγματοποιείται η συναλλαγή; Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι καθόλου δύσκολο, αφού σύντομα 6.000 ΑΤΜ δεύτερης γενιάς σε πρώτη φάση και εν συνεχεία άλλα 6.000 θα εγκατασταθούν σε όλη την Ελλάδα, έξω από τράπεζες, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Φεβρουαρίου και θα είναι υποχρεωτικό για όλους. Ακόμη και για όσους χρησιμοποιούν περιστασιακά εργάτες για μερεμέτια στο σπίτι.

Πώς θα λειτουργεί το όλο σύστημα
Οι εργοδότες θα προμηθεύονται τα ειδικά κουπόνια αμοιβής από τις ΑΤΜ που θα εγκατασταθούν από τον Ιανουάριο σε διάφορα σημεία, κυρίως έξω από τις τράπεζες και τα ΚΕΠ. Θα βάζουν στις ΑΤΜ χρήματα και θα λαμβάνουν κουπόνια ίσης αξίας με τα χρήματα που τοποθέτησαν. Έχουν προβλεφθεί κουπόνια από 5 ευρώ ως και 100 ευρώ. Στα κουπόνια αυτά υπάρχει πρόνοια ώστε να καταβάλλεται αυτομάτως στα ασφαλιστικά ταμεία και η εργοδοτική εισφορά. Π.χ., το 20% της αξίας κάθε κουπουνιού θα είναι η εργοδοτική εισφορά. Με τον τρόπο αυτόν ο ενδιαφερόμενος δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ξεχωριστά την εργοδοτική εισφορά.

Με τα κουπόνια αυτά θα πληρώνει τις οικιακές βοηθούς που εργάστηκαν γι΄ αυτόν ή τους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν κατ΄ οίκον ιδιαίτερα μαθήματα κτλ. Εν συνεχεία, ο/η κάτοχος του κουπονιού αυτού θα πηγαίνει στις ίδιες ΑΤΜ, θα τοποθετεί το κουπόνι και έναν κωδικό και θα εισπράττει τα χρήματα. Ο νόμος προβλέπει και χρηματικές ποινές για τον εργοδότη που δεν συμμορφώνεται. Οι ποινές κυμαίνονται από 2.000 ως και 5.000 ευρώ. Τα κουπόνια που θα παίρνει ο εργοδότης θα εκπίπτουν από την Εφορία.
Πληροφορίες: www.tovima.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.