Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Οι "κρυφές" θερμίδες του αλκοόλ

Οι "κρυφές" θερμίδες του αλκοόλ

Τις περισσότερες φορές όταν λέμε "δίαιτα" σκεφτόμαστε τι δεν πρέπει να φάμε αλλά όχι και τι δεν πρέπει να πιούμε.

Οι ειδικοί επισημαίνουον ότι πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις «κρυφές» θερμίδες του αλκοόλ και όχι μόνο των τροφών και υποστηρίζουν τα λεγόμενά τους αναφέροντας ότι το 10% των συνολικών θερμίδων που "φορτωνόμαστε" είναι από το αλκοόλ. Οι ερευνητές του διεθνούς οργανισμού ερευνών για τον καρκίνο World Cancer Research Fund (WCRF), σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι, από άποψη αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου, το αλκοόλ έρχεται μόλις δεύτερο, αμέσως μετά τα λίπη.

Κάθε φορά που εύχεστε "στην υγεία σας" καλό είναι να γνωρίζετε ότι ένα ποτήρι κρασί περιέχει σχεδόν 180 θερμίδες, περίπου όσες και δύο σοκολατένια μπισκότα. Αν θελήσετε να τις κάψετε, θα χρειαστεί να περπατήσετε ...γρήγορα τουλάχιστον για μισή ωρα! Όμως στις γιορτές αν και έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, δεν έχουμε χρόνο για γυμναστική. Σωστά; Το αλκοόλ, μάλιστα, αντίθετα με τις τροφές, παρέχει μικρή ή καθόλου θρεπτική αξία για τον οργανισμό. Αυτές οι περιττές θερμίδες του αλκοόλ, σύμφωνα με το WCRF, συχνά αγνοούνται από όσους κάνουν δίαιτα και δεν τις συμπεριλαμβάνουν στους υπολογισμούς των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνουν.

Το αλκοόλ περιέχει περίπου επτά χιλιοθερμίδες ανά γραμμάριο (kcal/g) έναντι εννέα του λίπους, τεσσάρων των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων και δύο των φυτικών ινών. Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες τη μέρα και οι γυναίκες 2.000.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.