Αρχική InfoMommy Υγεία Οι λεπτές επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης με πρωτοποριακή ενδοχειρουργική απεικόνιση στη χώρα μας

Οι λεπτές επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης με πρωτοποριακή ενδοχειρουργική απεικόνιση στη χώρα μας

Εδώ και τρεις μήνες, οι πιο λεπτές επεμβάσεις της σύγχρονης Νευροχειρουργικής και Ορθοπαιδικής Χειρουργικής διενεργούνται με το πλήρες φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας O-arm, αποφέροντας τεράστια οφέλη στους ασθενείς - μείωση του χρόνου της επέμβασης, μείωση της έκθεσης σε ραδιενέργεια σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, μείωση του χρόνου νοσηλείας και αποφυγή επομένως ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων-, αλλά και στους ίδιους τους χειρουργούς, αφού τους προσφέρει αίσθηση ασφάλειας κατά την επέμβαση, ενώ μέχρι τώρα στις δύσκολες επεμβάσεις πήγαιναν σχεδόν στα τυφλά.

Η πλατφόρμα O-arm της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Medtronic αποτελεί "σταθμό' στην ενδοχειρουργική απεικόνιση και σε συνδυασμό με το σύστημα χειρουργικής πλοήγησης (Navigation), παρέχει στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση ακόμα και των πιο ευαίσθητων βλαβών, αφού προσφέρει στον χειρουργό πληρέστερη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο μέσα στο χειρουργείο.

Το σύστημα, που στην ουσία είναι ένας τεχνολογικά εξελιγμένος αξονικός τομογράφος, επιτρέπει τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων ακόμα και σε ανατομικά πολύ επικίνδυνες περιοχές, ελαχιστοποιώντας την περίπτωση ιατρικού λάθους, αλλά και σε λεπτές ή προηγουμένως ανεγχείρητες κρανιο-εγκεφαλικές επεμβάσεις για αφαίρεση όγκου εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, μυοσκελετικών όγκων λεκάνης και άκρων ή γενικότερα ευαίσθητες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη, όπως μας ανέφερε ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Κλινικής Π.Γ.Ν. "Αττικόν" κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που δίνει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Mediterraneo κ. Γεώργιος Αθανασίου, όπου οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν στη σπονδυλική στήλη το πρώτο πράγμα που ρωτούν είναι αν θα μείνουν παράλυτοι. Τώρα, πλέον, η ανασφάλεια για το νευρικό ιστό και ο φόβος του χειρουργού και του ασθενούς για κάποιου είδους παράλυση είναι, πράγματι, σε μηδενικό επίπεδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.