Οι μέρες εκπαίδευσης ξεκινούν στο Πολυχώρο Μεταίχμιο (15/10)

Φέτος το φθινόπωρο οι εκδόσεις Μεταίχμιο βρίσκονται στο πλευρό του εκπαιδευτικού περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Με μια σειρά νέων εκπαιδευτικών συναντήσεων για την την πρωτοβάθμια εκπαίδευση απαντούν στην επιτακτική ανάγκη για κατάρτιση και επιμόρφωση μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής αλλά και τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Οι Μέρες Εκπαίδευσης σχεδιάζονται και συντονίζονται από καταρτισμένους παιδαγωγούς με μεγάλη επαγγελματική πείρα, εστιάζουν στη διδακτική μεθοδολογία και προσέγγιση μαθημάτων του προγράμματος σπουδών και απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στη διά βίου μάθηση και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, και αναζητούν νόημα στη σχολική ζωή.

Στο τέλος κάθε κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ωρών.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διδακτικές εφαρμογές σε γνωστικά αντικείμενα του Δημοτικού
4 συναντήσεις / 8 διδακτικές ώρες
Κόστος: 60 € (και για τις 4 συναντήσεις)

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, 7-9 μ.μ.

Η τάξη ταξιδεύει και μαθαίνει τον κόσμο: Βιοποικιλότητα και οικολογικό αποτύπωμα με την Ελένη Σβορώνου, συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας- Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς
Βιωματικό εργαστήρι που προτείνει τρόπους, ιδέες και μεθόδους ενεργοποίησης των μαθητών με στόχο την υιοθέτηση μιας φιλικής στάσης ζωής προς το περιβάλλον.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 7-9 μ.μ.

H ιστορία μιας πόλης: Ένα ταξίδι γνώσης και γνωριμίας με την πόλη μέσα από τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της με την Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικό-συγγραφέα
Τρόποι σχεδιασμού και υλοποίησης ενός πολιτιστικού προγράμματος: το παράδειγμα μιας πολιτιστικής διαδρομής στην πόλη.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, 7-9 μ.μ.

«Όλα είναι παραμύθι…» με την Εύη Γεροκώστα, συγγραφέα και παραμυθού
Η αφήγηση στα παιδιά και μαζί με τα παιδιά ως ένας άλλος τρόπος προσέγγισης της γραπτής λογοτεχνίας. Η αφήγηση όχι μόνο ως εργαλείο στην εκπαίδευση, αλλά κυρίως ως μοίρασμα και δημιουργία σχέσης με τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 7-9 μ.μ.

Λογοτεχνία: Μια χρονομηχανή για όλους με τη Μαρίζα Ντεκάστρο, εκπαιδευτικό, συγγραφέα και κριτικό παιδικής λογοτεχνίας
Το λογοτεχνικό κείμενο ως μέσο κατανόησης και δημιουργικής προσέγγισης της ιστορίας. Τρόποι αξιοποίησης, παγίδες, ελευθερίες και δεσμεύσεις.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 523)
• στο e-mail: schools@metaixmio.gr

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118