Αρχική Infokids Υγεία "Οι μικροί ήρωες της μεταμόσχευσης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1/11)

"Οι μικροί ήρωες της μεταμόσχευσης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1/11)

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της «Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων», ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Ν. Σκαλκώτας») στις 6 το απόγευμα αφιερωμένη στη θεματική ενότητα «Οι μικροί ήρωες της μεταμόσχευσης». Η φετινή εκδήλωσηέχει ως κεντρικό θέμα το παιδί ως λήπτη αλλά και ως δότη, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις από μεταμοσχευμένα παιδιά σε οικογένειες μικρών δοτών καθώς και σε επαγγελματίες που συμβάλλουν στη σωτήρια γέφυρα ζωής για τα παιδιά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μελωδικά η παιδική χορωδία Rosarte.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Αναστάσιος Χατζής χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις είναι ένας τομέας, στον οποίο η χώρα μας υστερεί. Ο ΕΟΜ έχει θέσει ανάμεσα στις προτεραιότητές του τη δημιουργία μεταμοσχευτικών προγραμμάτων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και των μικρών ασθενών στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται η μετοίκηση ολόκληρης της οικογένειας σε χώρες του εξωτερικού, όπως γίνεται σήμερα. Μέχρι την ολοκλήρωση του στόχου αυτού, ήδη ο ΕΟΜ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ιταλικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου η γειτονική χώρα να αναλαμβάνει παιδιατρικά περιστατικά μεταμοσχεύσεων, που δεν αντιμετωπίζονται άμεσα στη χώρα μας. Φυσικά, βασική προτεραιότητα του ΕΟΜ παραμένει η περαιτέρω αύξηση των δοτών οργάνων, καθώς χωρίς μοσχεύματα μεταμοσχεύσεις δεν γίνονται. Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι παρά την οικονομική κρίση και τις εγγενείς δυσκολίες των νοσοκομείων μας, η δωρεά οργάνων συνεχίζει με σταθερούς ρυθμούς, προσφέροντας ελπίδα σε ασθενείς συνανθρώπους μας».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
2107282333


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.