Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι μισθοί δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξομοιώνονται

Οι μισθοί δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξομοιώνονται

Υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με εκείνους των εκπαιδευτικών του δημοσίου τάχθηκε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Eτσι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ τη σχετική γνωμοδότηση έκανε δεκτή και υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση του Γ΄ Τμήμας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθη ομόφωνα, αφορά σε μισθολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011). Ζητήθηκε δε, μετά από συνεχή αιτήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η σχετική γνωμοδότηση ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), η οποία κάνει λόγο για «γνωμοδότηση - σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων» και μάλιστα απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του «σκανδάλου», όπως το χαρακτηρίζει.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατήγγειλαν σήμερα και τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Μιχ. Κοντογιάννη για την υπογραφή της γνωμοδότησης. Ο ίδιος με τη σειρά του μίλησε για «άστοχες συνδικαλιστικές ενέργειες που δημιουργούν τον κίνδυνο, το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να αμείβονται με τις αμοιβές του δημοσίου να καταργηθεί και να περάσουν σε ατομικές συμβάσεις».

Oπως εξηγεί ο κ. Κοντογιάννης στο «Βήμα», η σχετική γνωμοδότηση υπογράφθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Παιδείας, ενώ «στη συνέχεια, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας ζήτησε από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και από άλλους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας να την υπογράψουν». Επειδή όμως υπήρχε κωλυσιεργία από την πλευρά αυτών των παραγόντων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθεί άμεσα προς υλοποίηση.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=456561&h1=true


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.