Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Οι νέοι αδιαφορούν για τα προσωπικά τους δεδομένα!

Οι νέοι αδιαφορούν για τα προσωπικά τους δεδομένα!

Εντυπωσιακά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Associated Press και το MTV αναφορικά με τα κοινωνικά δίκτυα και την χρήση του διαδικτύου από τα νεαρά άτομα.
Συγκεκριμένα, 21% ενός δείγματος 1.335 ατόμων, ηλικίας 14-24 ετών, ανέφεραν ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, καθώς και λογαριασμοί τους στο Facebook, Twitter, MySpace, είχαν παραβιαστεί και χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο, τον οποίο και δεν είχαν εξουσιοδοτήσει.
Μάλιστα το 22% των νέων που είχαν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, δήλωσε ότι το γεγονός δεν τους αναστάτωσε καθόλου, ενώ το 37% αποκάλυψε ότι είχαν αναστατωθεί μόνο λίγο.
Στο ερώτημα, εάν έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις της μεταφόρτωσης διαφόρων πραγμάτων στο διαδίκτυο, οι αριθμοί αποκαλύπτουν πως οι νέοι δεν δίνουν και ιδιαίτερη βάση και προσοχή σε αυτά τα ζητήματα. Το 41% δεν είχε αναλογιστεί καθόλου που τελικά θα μπορούσε να κατέληγε το υλικό το οποίο είχαν ανεβάσει. Το 44% ανησυχούσε ελάχιστα για την περίπτωση που το υλικό αυτό θα έπεφτε στα χέρια των αρχών.
Η έρευνα αυτή φανερώνει ξεκάθαρα μια στάση απάθειας των νέων απέναντι σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου καθώς και πλήρη άγνοια για το ποια κατάληξη μπορεί να έχει η μεταφόρτωση (το γνωστό σε όλους μας download) φωτογραφιών ή οποιοδήποτε υλικού στο διαδίκτυο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.