Αρχική InfoTeens Υγεία Οι νέοι δεν μαθαίνουν για την αντισύλληψη

Οι νέοι δεν μαθαίνουν για την αντισύλληψη

Οι νέοι δηλώνουν ανενημέρωτοι πάνω σε πολύ σημαντικά θέματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολυεθνικής έρευνας, οι νέοι εξακολουθούν να αναφέρουν υψηλά ποσοστά μη ασφαλούς σεξουαλικής δραστηριότητας και εμπόδια που επηρεάζουν το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.
Για παράδειγμα, τo 28% των νέων στην Ευρώπη που δεν είχαν την απαραίτητη πληροφόρηση όταν την χρειάζονταν, ισχυρίστηκε πως ο λόγος ήταν πως αισθανόταν αμήχανα να ρωτήσουν σχετικά κάποιον επαγγελματία υγείας. Επιπλέον, το 20% των νέων στην Ευρώπη δήλωσαν πως τα σχολεία τους δεν παρέχουν το κατάλληλο (άνετο) περιβάλλον για ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και τις ερωτικές σχέσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.