Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Οι πρωτότοκοι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη 2

Οι πρωτότοκοι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη 2

children-with-diabetesΤα πρωτότοκα παιδιά είναι πιθανότερο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και η οποία παρουσιάστηκε στο ιατρικό έντυπο «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism».

Στα πλαίσια της έρευνας οι ερευνητές εξέτασαν 85 υγιή παιδιά των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονταν από 4 έως 11 ετών –μεταξύ αυτών υπήρχαν και 32 πρωτότοκα. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί πρώτα στην οικογένειά τους παρουσίαζαν μία δυσκολία στην απορρόφηση των σακχάρων και ως εκ τούτου υπέρταση. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη οι πρωτότοκοι εμφάνισαν μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη σε ποσοστό 21% σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια τους. Ωστόσο, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη διευκρινίζει «Παρόλο που η σειρά γέννησης από μόνη της δεν αποτελεί παράγοντα εμφάνισης διαβήτη ή καρδιαγγειακών παθήσεων, είναι πιθανό να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισής τους». Οι επιστήμονες, αν και δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό, το αποδίδουν στη «συμπεριφορά» της μήτρας μεταξύ των τοκετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης δεν ήταν μόνο αρνητικά σε σχέση με τους πρωτότοκους, αφού τα 32 πρωτότοκα παιδιά ήταν ψηλότερα και πιο αδύνατα από τα υπόλοιπα 53.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter