Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Ολυμπιάδα ρομποτικής με συμμετοχές Ελλήνων μαθητών

Ολυμπιάδα ρομποτικής με συμμετοχές Ελλήνων μαθητών

Μία από τις 36 χώρες που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα ρομποτικής, που θα γίνει στις 18-20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, θα είναι και η Ελλάδα, η οποία θα εκπροσωπηθεί από δύο σχολεία της επαρχίας: το 2ο δημοτικό σχολείο Αμύνταιου και το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας.

Τα δύο σχολεία κατάφεραν να διακριθούν στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Το 2ο δημοτικό Αμύνταιου, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, κατάφερε να εκτελέσει σε 30 δευτερόλεπτα την αποστολή του. Το ρομποτάκι της σχολικής ομάδας έπρεπε να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου και να συγκεντρώσει στην πορεία του τρεις μπάλες του πινγκ - πονγκ.

Αντίστοιχα, η ομάδα Λυκείου της Πτολεμαϊδας, που έχει συμμετάσχει και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκτέλεσε με επιτυχία το δικό του σενάριο σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης. Το ρομποτάκι της ομάδας των εφήβων ταξινόμησε τους κύβους που προορίζονταν για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και χρώμα.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 70 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας. Το κάθε σχολείο είχε τα ίδια υλικά (τουβλάκια lego, τέσσερις αισθητήρες και τρεις κινητήρες) για την κατασκευή του ρομπότ, που μπορούσε να αξιοποιήσει όπως ήθελε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.