Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Εύκολη συνταγή με αυγά και λαχανικά που μοιάζει με τάρτα.

Υλικά

2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτες τσέρι κομμένες στα δύο
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
25 γρ. ρόκα
2 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 5 λέπτα, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντοματούλες και τηγανίζετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Μεταφέρετε σε ορθογώνιο ταψί και ρίχνετε μέσα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνετε.

Σκορπίζετε τα φύλλα ρόκας, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά, ώσπου να “σφίξουν” τα αυγά και να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια. Βγάζετε την ομελέτα και την κόβετε σε κομμάτια.