Αρχική InfoMommy Νέα Ομιλία: «Προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι» στο Ακαδήμεια (10/12)

Ομιλία: «Προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι» στο Ακαδήμεια (10/12)

Τα παιδιά, αναμφισβήτητα, αποτελούν ανεξάντλητες πηγές χαρά και ικανοποίησης για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Όμως, πολλές φορές, σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους, αντιδρούν και συμπεριφέρονται με τρόπο που προκαλεί αμηχανία, σύγχυση, ανησυχία ή και θυμό σε αυτούς που ασχολούνται μαζί τους.
Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο «Ακαδήμεια» στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει αναφορά στα συχνότερα και συνηθέστερα προβλήματα, τα οποία αποτελούν μόνιμη πηγή άγχους για εμάς τους ενηλίκους και, αθροιστικά, μας εμποδίζουν στην πραγματοποίηση του έργου μας και μας εξουθενώνουν συναισθηματικά και σωματικά. Επί παραδείγματι, ένα πρώτο θέμα στη ρουτίνα του καθημερινού προγράμματος στο σπίτι, στις ελεύθερες δραστηριότητες και στο σχολείο είναι η διασπαστική συμπεριφορά, η οποία συνήθως σχετίζεται με την αδυναμία και την άρνηση των παιδιών να τηρήσουν τους κανόνες που εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους και την αρμονική τους συνύπαρξη στην ομάδα, στην οποία κάθε φορά συμμετέχουν (σχολική τάξη, ομάδα παιγνιδιού, οικογένεια), Επίσης, η διασπαστική συμπεριφορά (ή απείθεια) αναφέρεται στην έλλειψη αυτοέλεγχου και επαρκούς αντίστασης στους «πειρασμούς» που συναντούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την εφηβεία και την ενηλικίωση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνει αναφορά στους τρόπους με τους οποίους εμείς οι «μεγάλοι» μπορούμε να βοηθήσουμε τους «μικρούς» προς την κατεύθυνση αυτή. Πιο συγκεκριμένα, θα σχολιαστεί η αξία του δικού μας παραδείγματος, ο έγκαιρος καθορισμός «λίγων» κανόνων, εύκολα κατανοητών και αναγνωρισμένων ως προς την αξία και την αναγκαιότητα της εφαρμογής τους και η κατάλληλη χρήση των φυσικών και λογικών συνεπειών της εκάστοτε ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.
Ομιλήτρια θα είναι η πρώην σχολική συμβούλος, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας Ράνια Κυριαζή.

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
τηλ.: 210-5125600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.