Αρχική InfoMommy Νέα Ομιλία από το σύλλογο ΓΟΝ.ΙΣ στο Ακαδήμεια (18/02)

Ομιλία από το σύλλογο ΓΟΝ.ΙΣ στο Ακαδήμεια (18/02)

Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ προσκαλεί τους γονείς το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τις οικογενειακές σχέσεις στην σύγχρονη εποχή και την κοινωνικοσυναισθηματική εξέλιξη του εμβρύου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Εισαγωγή: Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος του ΓΟΝ.ΙΣ.

«Νέες Μορφές Οικογένειας στη Σύγχρονη Κοινωνία»
Ομιλήτρια: Δήμητρα Πανταζοπούλου , Κοινωνική Λειτουργός, ειδικευμένη στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών & εφήβων, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων –ΜΚΟ Δίκτυο για το Παιδί.

Η οικογένεια και η συγγένεια αποτελούν τους σημαντικότερούς κοινωνικούς θεσμούς. Ανεξάρτητα από τις μορφές με τις οποίες εμφανίζονται κάθε φορά, τους συναντάμε ανεξάρτητα σε όλες τις κοινωνίες, πράγμα που δείχνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αποτελούν μια από τις βασικότερες μορφές οργάνωσης της συλλογικής ζωής του ανθρώπου. Στη μεταβαλλόμενη διαρκώς κοινωνία μας η οικογένεια αγωνίζεται να προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίσει με τις νέες συνθήκες και τα νέα ήθη. Είναι πλέον γεγονός, ότι οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας χάνουν έδαφος. Οι πολύτεκνες επίσης οικογένειες μειώνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια , ενώ τα μονομελή νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός διαζυγίων και η δημιουργία νέων οικογενειών , μέσω ενός δεύτερου γάμου συνθέτουν ένα ολοένα διαφορετικό τοπίο μονογονεϊκών ή ανασυγκροτημένων οικογενειών.
Οι επιστήμονες αρχίζουν να μιλούν για απομυθοποίηση του παραδοσιακού προτύπου και για σταδιακή αντικατάστασή του από διαφορετικές μορφές οικογένειας.

«Η κοινωνικοποίηση και η συναισθηματική εξέλιξη του εμβρύου. Πόσο η αρχή επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή μας;»
Ομιλήτρια: Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος-Μυραγωγός, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων-ΜΚΟ Δίκτυο για το Παιδί

Νέες μελέτες στην προγεννητική ψυχολογία δείχνουν ότι ήδη από την εμβρυακή περίοδο επηρεαζόμαστε από τον περίγυρό μας. Αρνητικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της κύησης δείχνουν ότι ανεβάζουν το ρίσκο για αύξηση των ψυχικών ασθενειών στη μετέπειτα ζωή. Οι πρώτες δεσμεύσεις ξεκινάνε πολύ πιο νωρίς από ό,τι είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα. Πόσο επηρεάζει η σχέση των γονέων την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών πριν ακόμα και από την γέννησή τους; Πόσο σημαντική είναι η ηρεμία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού;

Παράλληλα με την ομιλία, θα υπάρχει αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και τα παιδιά όσων γονέων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, με την Σωτηρία Ορφανίδου.

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
210-5125600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.