Οργανώστε το σπίτι για το μωρό σας

Όλα αυτά τα μικροσκοπικά ρουχαλάκια, παιχνίδια, ριλάξ, καρότσια και άλλα αντικείμενα για το μωρό σας είναι αξιολάτρευτα, όχι όμως και τόσο όταν φτάνουν να κατακλύζουν στο σπίτι και δημιουργείται ένα χάος που δεν σας επιτρέπει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή με ευκολία.

Ιδού λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να οργανώσετε τους χώρους του σπιτιού ώστε να είναι σε τάξη τόσο τα πράγματα του μωρού σας όσο και τα δικά σας.

Κρατήστε τα στη ντουλάπα

Οριοθετήστε κάποιο τομέα στην ντουλάπα για πράγματα τoυ μωρού. Κρεμάστε λοιπόν το καπέλο του, το μάρσιπο ή ό,τι άλλο έχετε για να παίρνετε το παιδί μαζί σας έξω ώστε να τα εντοπίζετε αμέσως κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Αφιερώστε το πάνω ράφι για ογκώδη αντικείμενα όπως τσάντες για πάνες ή το κάθισμα ταξιδιών.

Επίσης μπορείτε να οριοθετήσετε ένα χώρο μέσα σε ένα δωμάτιο (αποθήκη/ ξενώνας κλπ) όπου θα βάζετε το πορτ μπεμπέ, το καρότσι και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Είδη ταξιδιού στο αμάξι ή στο γκαράζ

Βοηθάει πολύ να έχετε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας κάποια είδη όπως μια φορητή κούνια ή καρότσι ώστε κάθε φορά που το μικρό σας θα διανυκτερεύσει π.χ στο σπίτι των παππούδων να μην χρειάζεστε πολλή ώρα προετοιμασίας. Θα μπορούσατε, αν έχετε κλειστό γκαράζ, να βάλετε αυτά τα είδη σε ένα ντουλάπι στο χώρο του γκαράζ και να έχετε εύκολη πρόσβαση κάθε φορά που φεύγετε.

Στην κουζίνα και στο μπάνιο

Για να μην μπερδεύονται τα μπιμπερό και τα πιατάκια του μωρού σας και ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες του καλό θα ήταν να διατηρείτε και στην κουζίνα ένα ξεχωριστό ντουλάπι μόνο για εκείνο.

Φυσικά χρήσιμο είναι και ένα ντουλάπι ειδικά για τα τρόφιμα του μωρού σας, αν δεν θέλετε να γεμίσει η κουζίνα σας με βαζάκια και κουτάκια για κρέμες και γάλα.

Αλλά και στο μπάνιο η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει πολύ. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε σε ξεχωριστή θέση ή ντουλάπι τα απαραίτητα είδη για το μωρό (πετσέτες, σαπούνια, κρέμες κλπ).