Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ο γιος μου, 10 ετών, πάσχει από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη...

Ο γιος μου, 10 ετών, πάσχει από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη...

"Ο γιος μου, 10 ετών, πάσχει από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη... Έχει μάθει να χειρίζεται το πρόβλημά του και επιμένει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ποια η αποψή σας;"

Απαντά η παιδίατρος Αρίστη Νικολοπούλου:

Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπουμε στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να έχουν όσο το δυνατό μια πιο φυσιολογική ζωή. Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και άλλοι αθλητές με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη. Βέβαια, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ενός ιδιαίτερα ενεργητικού παιδιού μπορεί να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι σε άλλη περίπτωση. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχει μαζί του ένα σνακ με υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης και να είναι ενήμερος ο προπονητής του ώστε να γνωρίζει τι θα κάνει σε ενδεχόμενη υπογλυκαιμική αντίδραση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.