Αρχική InfoMommy Νέα Ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι στο Ακροπόλ

Ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι στο Ακροπόλ

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογέφσκι «Ηλίθιος», όπως παρουσιάστηκε σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου το 2007, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ από τις 19 Απριλίου έως τις 20 Μαϊου.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε δύο ξεχωριστά μέρη (Α΄μέρος – Β΄μέρος), από την τότε ομάδα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει τον βασικό κορμό του τότε θιάσου κι έχει προσθέσει κι άλλους εξαίρετους ηθοποιούς.

Γραμμένος το 1868-69 ο «Ηλίθιος» κατατάσσεται χωρίς αμφιβολία στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας κι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ο Ντοστογέφσκι καταπιάνεται μ΄ένα τολμηρό για την εποχή του ζήτημα, που έχει να κάνει με το πώς ένας αγνός, άφθαρτος, ανυστερόβουλος και ακοινώνητος άνθρωπος εισβάλλει με καταλυτικό τρόπο σε ένα αλλοτριωμένο κοινωνικό περιβάλλον, με δραματικές όμως συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για όσους θα συναστραφεί.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Δραματουργική επεξεργασία: Σάββας Κυριακίδης (με την συνεργασία του σκηνοθέτη και των ηθοποιών της παράστασης)
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Ημελλος, Στέλιος Ιακωβίδης, Κόρα Καρβούνη, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Δαυίδ Μαλτέζε, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Μυλωνάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Φωτεινή Τιμοθέου, Αρης Τρουπάκης, Σπύρος Τσεκούρας, Σοφία Τσινάρη, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Χριστοδούλου

Ο «Ηλίθιος» θα παρουσιάζεται ως εξής:
Τετάρτη στις 17.00 το Α΄μέρος & στις 20.30 το Β΄μέρος
Πέμπτη στις 20.30 το Α΄μέρος
Παρασκευή στις 20.30 το Β΄μέρος (τις Παρασκ. 20/4 & 27/4 το Α΄μέρος)
Σάββατο στις 17.00 το Α΄μέρος & στις 20.30 το Β΄μέρος
Κυριακή στις 17.00 το Α΄μέρος & στις 20.30 το Β΄μέρος

Εισιτήρια
πλατεία 20 ευρώ & εξώστης 15 ευρώ

* Με την αγορά εισιτηρίων και για τα δύο μέρη, θα παρέχεται έκπτωση 5 ευρώ για κάθε μέρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.