Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής (19/2)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στην παρουσίαση του βιβλίου ”Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις απέκτησαν τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, έπρεπε να ψάξει να βρει τον θησαυρό του! Ξεκίνησε την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη! Μπήκε στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει… με τα μάτια! Εκεί συνάντησε τον Παπαγκένο, ταξίδεψε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, συνομίλησε με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοήθησε να μάθει πού είναι ο θησαυρός και, αφού ξεγέλασε τον Χουκ, που ήταν στην προηγούμενη σελίδα, τον πήρε! Μόλις άνοιξε το σεντούκι, είδε μέσα βιβλία! Αμέτρητα βιβλία με παραμύθια! Ο θησαυρός είναι βιβλία! Τα βιβλία είναι θησαυρός!
Ο Βιβλιοπόντικας είναι ένας ήρωας που έχουν αγαπήσει τα παιδιά από τα τέσσερα βιβλία του στη σειρά «Χωρίς σωσίβιο». Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει διακριθεί με Έπαινο εικονογράφησης ΕΒΓΕ. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ένα CD με αφήγηση του παραμυθιού από τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά σε μουσική του Κώστα Θωμαΐδη και έναν πάνινο σελιδοδείκτη-Βιβλιοπόντικα.
Στα πλαίσια της παρουσίασης, το κουκλοθέατρο της Αλεξάνδρας θα παρουσιάσει τη παράσταση “Ο Βιβλιοπόντικας”.

Εικονογράφηση: Κιάρα Φέντελε
ISBN: 978-960-16-3464-7
Σελίδες: 32
Τιμή: 18,25€

Πού: Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγ. Παρασκευή

Πότε: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 11:00