Ο κλέφτης πιγκουίνος “πιάστηκε” από την κάμερα

«Συνεργείο του BBC έκανε… τσακωτό έναν τεμπέλη πιγκουίνο ο οποίος ήθελε μεν να φτιάξει τη φωλιά του, από την άλλη όμως είχε και την απαραίτητη πονηριά ώστε να μη χάνει πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις… Έτσι, δεν δίστασε να αρχίσει να κλέβει τα απαιτούμενα υλικά από το διπλανό του.

Το συνεργείο πέρασε τέσσερις μήνες στο νησί Ρος στην ανταρκτική τραβώντας πλάνα για το ντοκιμαντέρ «Frozen Planet» («Παγωμένος Πλανήτης»). Η κάμερά τους κατέγραψε έναν αρσενικό πιγκουίνο να… οικειοποιείται τον κόπο ενός άλλου πιγκουίνου για να φτιάξει τη φωλιά του.

Οι πιγκουίνοι φτιάχνουν πέτρινες φωλιές μέσα στις οποίες τοποθετούν τα αβγά τους, διατηρώντας τα έτσι ασφαλή μέχρι να… σκάσουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα αρσενικά με τις καλύτερες φωλιές έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν ένα ταίρι και, σε μία αποικία μισού εκατομμυρίου πιγκουίνων οι καλές πέτρες έχουν μεγάλη αξία…

Ο επικεφαλής των γυρισμάτων Jeff Wilson εξήγησε πως είναι γνωστό πως μερικές φορές τα πουλιά κλέβουν το ένα το άλλο. Αλλά ήταν μία μεγάλη πρόσκληση να «αιχμαλωτίσουν» τη σκηνή μέσα στο χάος της αποικίας των πιγκουίνων.


Penguin steal stones from neighbour's nest! by yootewb1

Πληροφορίες: newsbeast