Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει: "Εύκολο να κάνεις παιδιά, δύσκολο να είσαι γονιός!"

Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει: "Εύκολο να κάνεις παιδιά, δύσκολο να είσαι γονιός!"

Ποτέ δεν υπήρξα από αυτούς που έλεγαν πως θέλω οπωσδήποτε να κάνω παιδιά. Με φόβιζε η ισόβια δέσμευση. Σήμερα η κόρη μου είναι 4,5 χρόνων. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα ζήσει όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που ένιωσα και νιώθω αυτά τα χρόνια.

Δεν ισχυρίζομαι πως είναι εύκολο πράγμα να είσαι γονιός. Ειδικά σήμερα με όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Τα παιδιά μάς έχουν ανάγκη.  Όμως, εμείς τα έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη. Για να έχουμε πιο ισχυρά κίνητρα να παλέψουμε για το καλύτερο. Mας δίνουν απίστευτη δύναμη και ενέργεια.  Φτάνει να έχουμε κτίσει μια σωστή και υγιή σχέση μαζί τους. Αν έχουμε δώσει χρόνο και ποιότητα στην ανατροφή τους θα το παίρνουμε πίσω για μια ολόκληρη ζωή.

Είναι κουραστικό το ξέρω. Ειδικά αν είστε από αυτούς που δουλεύουν ατέλειωτες ώρες. Έχω καταλάβει όμως κάτι. Τα παιδιά διαισθάνονται την πρόθεση και δείχνουν κατανόηση όταν χρειαστεί. Φτάνει να έχουν πειστεί  πως όταν μπορούμε τους δίνουμε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας. Είναι πολύ εύκολο κάποιος  να κάνει παιδιά. Αρκεί μια στιγμή ευχαρίστησης με τον άνθρωπο που αγαπάτε. Τα δύσκολα αλλά και τα πιο όμορφα αρχίζουν μετά.

Όλη αυτή τη διαδικασία μπορούν να τη μοιραστούν εξίσου και οι δύο γονείς. Σε όλα τα στάδια. Χαίρομαι να βλέπω όλο και περισσότερους άνδρες να ασχολούνται με το μεγάλωμα των παιδιών τους. Κανένα δεσμός δεν είναι πιο ισχυρός από αυτόν που αποκτάμε με τα παιδιά μας. Το πιο σημαντικό είναι να το κάνεις επειδή το θες και όχι επειδή πρέπει. Κανείς όμως δεν μπορεί να σου περιγράψει πραγματικά αυτά που νιώθεις παρά μόνο αν τα νιώσεις ο ίδιος βουτώντας στον μαγικό κόσμο των παιδιών.

Υστερόγραφο: Να είστε σίγουροι πως θα κάνετε πολλά λάθη. Όλοι κάνουμε.  Κανείς δεν γεννιέται με όλη αυτή τη γνώση καταγεγραμμένη μέσα του. Το ενδιαφέρον, η ενημέρωση και το ένστικτο θα είναι ο καλύτερος οδηγός σας, για να γίνετε όσο καλύτεροι γονείς μπορείτε.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την συνεργασία μου με το infokids.gr που ξεκινάει σήμερα. Περιμένω τα σχόλια σας, και τις ερωτήσεις σας. Ραντεβού την άλλη εβδομάδα.
Κώστας Κρομμύδας (μπαμπάς)
Ηθοποιός- συγγραφέας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.