Ο Λάμπης Λιβιεράτος μίλησε για την πρόσφατη περιπέτειά του

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για τον Λάμπη Λιβιεράτο με αποκορύφωμα την είδηση ότι μπήκε οικειοθελώς στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ήταν μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις που οδήγησαν τον Λάμπη στην οικονομική και ψυχολογική καταστροφή. Το πρώτο λάθος του ήταν η καφετέρια Lavmi στην Αγία Παρασκευή, την οποία άνοιξε με δύο συνεταίρους, αλλά το εγχείρημα αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι νόμιζε, εξανεμίζοντας τις οικονομίες του και βάζοντας σε κίνδυνο την οικογενειακή του περιουσία.

Το γεγονός αυτό, ήταν η αιτία για ομηρικούς καυγάδες που οδήγησαν στο διαζύγιό του με την Εύη Αδάμ, η οποία τον κατηγορούσε ως ανεύθυνο, ενώ ο μόνος λόγος που έμεναν κάτω από την ίδια στέγη ήταν οι δυο τους κόρες. Ωστόσο η Εύη μετά το διαζύγιο προχώρησε στη ζωή της, γεγονός που ο Λάμπης δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει.

Η αυτοκτονία του αδελφού του Ανδρέα, ο οποίος υπέφερε από κατάθλιψη, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον γνωστό τραγουδιστή ο οποίος άρχισε πλέον να φοβάται να μείνει μόνος του και φιλοξενούνταν σε σπίτια φίλων. Εκείνοι του συνέστησαν να δει έναν ψυχολόγο και αυτός με τη σειρά του του πρότεινε να κόψει κάθε επαφή με την Εύη Αδάμ για να ηρεμήσει και να νοσηλευτεί για λίγο στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» όπως και έκανε για ένα μήνα.

Στη συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Λάμπης εξηγεί την απόφαση του αυτή: «Ζήτησα μία ιατρική βοήθεια όπως χιλιάδες κόσμος, Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου και με δική μου πρωτοβουλία. (…) Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από μένα, γι’ αυτό δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα δικά μου θέματα που είναι γνωστά. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα είμαι μία χαρά, το παλεύω, αλήθεια. (…) θα τα καταφέρω και θα σταθώ πάλι στα πόδια μου»

Αυτές τις ημέρες, ο Λάμπης Λιβιεράτος έχει πάρει εξιτήριο από την κλινική, φιλοξενείται στο σπίτι κάποιου φίλου του στην Κηφισιά και συναντάει μόνο μερικούς πολύ κοντινούς ανθρώπους και τις δύο κόρες του. Όσο για την Εύη Αδάμ, το μόνο που είπε είναι «Κάνει κι εκείνη ό,τι μπορεί, όπως κι εγώ».