Αρχική Περιβάλλον Ο μεγαλύτερος εν ζωή εξερευνητής θα διασχίσει με σκι την Ανταρκτική!

Ο μεγαλύτερος εν ζωή εξερευνητής θα διασχίσει με σκι την Ανταρκτική!

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Ράνουλφ Φάινς αναχώρησε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, από το Κέιπ Τάουν με κατεύθυνση την Ανταρκτική, την οποία θα προσπαθήσει να διασχίσει με σκι στη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς τη δυνατότητα να του παρασχεθεί εξωτερική βοήθεια.

Το πλοίο σήκωσε άγκυρα από το λιμάνι του Κέιπ Τάουν και πρόκειται να φτάσει στα τέλη του μήνα στην παγωμένη ήπειρο. Ο 68χρονος Φάινς και τα πέντε μέλη της ομάδας του θα έχουν στη συνέχεια μερικές εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την αναχώρηση, το Μάρτιο. Το εγχείρημά τους θα διαρκέσει έξι μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα διασχίσουν περίπου 4.000 χιλιόμετρα.

Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι χειμερινοί μήνες στο νότιο ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τον εξερευνητή, πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία απόπειρα να διασχίσει κάποιος χειμώνα την Ανταρκτική, όταν οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν μέχρι και στους 90 βαθμούς υπό το μηδέν.

Ο Φάινς χαρακτηρίζεται από το Βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ "ο μεγαλύτερος εν ζωή εξερευνητής". Έχει ήδη διασχίσει την Ανταρκτική πεζός και χωρίς βοήθεια το 1992-93, το καλοκαίρι. Έγινε επίσης διάσημος όταν έτρεξε, το 2003, επτά μαραθωνίους μέσα σε επτά ημέρες σε πέντε ηπείρους.

Για την αποστολή, που έχει ονομαστεί "Το πιο ψυχρό ταξίδι", ο σερ Ράνουλφ Φίνες θα είναι εξοπλισμένος με ραντάρ για να εντοπίζει τους γκρεμούς, ενώ η ομάδα θα ακολουθεί τον εξερευνητή με δύο ερπυστριοφόρα οχήματα που θα μεταφέρουν επίσης τα υλικά, τα τρόφιμα και τα καύσιμα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.