Αρχική InfoSchool Λύκειο Ο νόμος για τα πανεπιστήμια πάει... Βουλή

Ο νόμος για τα πανεπιστήμια πάει... Βουλή

Κατατέθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος - πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων απο την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες εφαρμογής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ακόμη στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα καλούνται τα Πανεπιστήμια να εφαρμόσουν τα όσα ορίζονται για τα νέα Συμβούλια του Ιδρύματος και να συγκροτηθούν οι Σύγκλητοι, οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες με βάσει τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του.

Στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές καθώς και ότι η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων μετά απο τριετείς σπουδές παρέχεται σε όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Ακόμη προβλέπεται ότι για την επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών και για την επιλογή του πρύτανη πρέπει να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία των 2/3ων των μελών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.