Αρχική Περιβάλλον Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ παρουσιάζει «Τα μυστικά της Μεσογείου» στο Ίδρυμα Ευγενίδου (13/12)

Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ παρουσιάζει «Τα μυστικά της Μεσογείου» στο Ίδρυμα Ευγενίδου (13/12)

H oμάδα δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του World Economic Forum, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, φιλοξενούν σε μια μοναδική εκδήλωση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τον Πιέρ-Υβ Κουστώ.
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενώ ακολούθως ο Πιέρ-Υβ Κουστώ θα μιλήσει στο eλληνικό κοινό προλογίζοντας το 45λεπτο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που δημιούργησε σε συνεργασία με τον υδροβιολόγο Enric Sala για το κανάλι National Geopraphic, εκατό χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού θαλάσσιου εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ.
«Τα μυστικά της Μεσογείου» αντιπαραθέτουν σημερινές λήψεις της Μεσογείου με ιστορικό υλικό από παλαιότερες, που είχαν πραγματοποιηθεί από τον σπουδαίο Ζακ-Υβ Κουστώ και αποκαλύπτουν τη Μεσόγειο, όπως είναι σήμερα, μέσα από πλάνα εκπληκτικών υποθαλάσσιων περιοχών. Το ντοκιμαντέρ, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση των υδάτων και της βιοποικιλότητας της Μεσογείου και να μας ξεναγήσει σε θαλάσσια καταφύγια, όπου η ζωή στο βυθό αρχίζει να αναγεννάται. Πρόκειται για ένα απίστευτο ταξίδι πίσω στο χρόνο σε μια θάλασσα που υπηρέτησε κάποτε τις αρχαίες πόλεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης και είναι φυσικά συνυφασμένη με την ζωή και το μέλλον όλων των λαών που ζουν στη Μεσόγειο.
Στόχος του Πιέρ-Υβ Κουστώ και της Ομάδας Δράσης «Ωκεανοί», μέλη της οποίας είναι ο Ένρικ Σάλα και η κα. Αυγερινοπούλου, είναι να παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση των ωκεανών, αλλά και να υπάρξει ένας εντονότερος προβληματισμός για τη θαλάσσια προστασία της και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας, στο ταμείο εισόδου (από οδό Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Η ομιλία του Πιέρ Υβ Κουστώ θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, ενώ το ντοκιμαντέρ φέρει ελληνικό υποτιτλισμό.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.