Ο συνδυασμός τυρί ή γάλα με κρέας μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό

Κι όμως είναι αλήθεια. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα ασβεστίου και φωσφόρου, όπως είναι το γάλα και το τυρί, επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, και συνεπώς δεν θα πρέπει να καταναλώνονται ταυτόχρονα με τα γεύματα που αποτελούν τις κύριες πηγές σιδήρου (πχ κρέας, πουλερικά).

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το τυρί έχει συμπυκνωμένα τα ίδια σχεδόν θρεπτικά συστατικά με το γάλα. Δηλαδή ένα σπιρτόκουτο τυριού (30 γρ) περιέχει σχεδόν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με ένα ποτήρι γάλα. Το τυρί επίσης πλεονεκτεί του γάλακτος αφού έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής και λιγότερο απαιτητική συντήρηση.