Αρχική Βιβλία Ο Τρι το τριγωνάκι, ένα τρυφερό παραμύθι με σελίδες παιχνιδιών

Ο Τρι το τριγωνάκι, ένα τρυφερό παραμύθι με σελίδες παιχνιδιών

Παιδιά, ελάτε να διαβάσουμε το πιο τρυφερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τα Χριστούγεννα, αλλά και όλον το χρόνο. Και αφού διαβάσετε το παραμύθι, θα βρείτε Σελίδες Παιχνιδιών!

Η ιστορία μας
Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν περάσει. Ο Τρι το τριγωνάκι στέκει λυπημένος στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος. Ήθελε πολύ να πει τα κάλαντα, όμως σύντομα θα πάρει πάλι το δρόμο για την αποθήκη… Ένας Άγγελος του λέει πως τα κάλαντα είναι το τραγούδι της Αγάπης, γι’ αυτό τραγουδιούνται όλο το χρόνο! Τότε το τριγωνάκι αποφασίζει να βγει για πρώτη φορά στον κόσμο και να πραγματοποιήσει τ’ όνειρό του. Άραγε, θα τα καταφέρει;

Στον κόσμο της Αγάπης οι καρδιές όλων των πλασμάτων είναι πιο ζεστές. Προσέχουν ένα τριγωνάκι κάθε εποχή του χρόνου, ακόμα κι όταν έχουν περάσει τα Χριστούγεννα, έχουν επιστρέψει στη χώρα τους οι Αϊ-Βασίληδες, έχουν σωθεί και τα τελευταία σπίρτα, κι έχουν ξεχαστεί τα κάλαντα… Εκεί η Αγάπη ζει αιώνια και η Ελπίδα πως ο κόσμος μας θα γίνει κάποτε καλύτερος στέκει ακόμα δυνατή, σαν τον ήχο του μικρού Τρι!

Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης
Εικονογράφηση: Μανώλης Ζουλάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
ISBN 978-960-9505-02-4
www.ekdoseistetragono.gr

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κατσέλης, γεννημένος το 1974, κατάγεται από την Ασωπία Θηβών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία (2007), καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη λογοτεχνία και το θέατρο για παιδιά, αλλά και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη (Η Γλώσσα μου – Παίζω και μαθαίνω, Conceptum, 2005). Συνεργάστηκε με τον Νέστορα Μάτσα για την παραγωγή μορφωτικών ταινιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ασχολήθηκε με τη γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, αλλά και σε ιστολόγια του Διαδικτύου. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά (Modern Times, 2009), Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης (Modern Times, 2010), Η δέκατη τρίτη Θεά και τα κλεμμένα γλυπτά (εκδόσεις Ψυχογιός, 2010) και Ο Τρι το τριγωνάκι (εκδόσεις Τετράγωνο, 2010).
Ο Γιώργος έστειλε ένα γράμμα από την Τριγωνούπολη:
«Ζω στον τρίτο όροφο μιας τριώροφης πολυκατοικίας
μαζί με τις τρεις γυναίκες της ζωής μου,
τη γυναίκα μου και τις δυο κόρες μου.
Κάνω πολλή παρέα με τον Τρι το τριγωνάκι,
ακούω το Τρίτο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας,
θέλω να ταξιδέψω στο Τρίγωνο των Βερμούδων,
παίζω τρίλιζα, ρίχνω τρίποντα, γράφω τριλογίες
και τρώω λαχταριστά τρίγωνα Πανοράματος.
Και τώρα, που θα σας μαρτυρήσω ένα τρισχαριτωμένο μυστικό,
θ’ ανοιγοκλείσετε τα ματάκια σας για ένα τρίλεπτο:
Κάποια απ’ τα καλύτερά μου βιβλία τριγυρίζουν
στις εκδόσεις… ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ!»

Ο 35χρονος Μανώλης Ζουλάκης {http://www.manoliszoulakis.gr} σπούδασε σκίτσο
και εικονογράφηση στη Σχολή του Σπύρου Ορνεράκη. Ζει στην Αθήνα, εργάζεται ως εικονογράφος,
αλλά και καρικατουρίστας σε πάρτι και εκδηλώσεις.

Παιδιά, τι θα κάνατε εσείς αν συναντούσατε τον Τρι;
Θα λέγατε τα κάλαντα ακόμα κι αν είχαν περάσει οι γιορτές;
Γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι παντοτινό;

«ΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΑΙΞ’ ΤΟ ΩΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ!»
● Τα παιδιά κάθονται σε κυκλική διάταξη, και το χριστουγεννιάτικο ταξίδι αρχινά! Μιλάμε για τα Χριστούγεννα, τα έθιμά τους, όπως είναι τα κάλαντα, αλλά και για τις διάφορες λαϊκές παραδόσεις των χειμερινών γιορτών.
● Ύστερα τα παιδιά εξερευνούν ένα παλιό ξύλινο μπαούλο, όπου ανακαλύπτουν ένα τριγωνάκι, μια χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα, ένα αγγελάκι κι άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Με αυτά συνθέτουν μια φανταστική γιορτινή βιτρίνα.
● Αφηγούμαστε την ιστορία του Τρι ζητώντας από τα παιδιά να δραματοποιήσουν, με το σώμα και τη φωνή τους, όλους τους ήρωες και να φανταστούν τι άλλο μπορεί να λένε μεταξύ τους, προσθέτοντας δικούς τους διαλόγους.

«ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΝΕ ΕΣΥ, ΔΩΣΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ!»
● Τα παιδιά διηγούνται ή γράφουν το δικό τους τέλος του παραμυθιού.
● Ακόμη, σκέφτονται και γράφουν πώς κυλά η ζωή του Τρι στην Τριγωνούπολη… όλο το χρόνο!
● Μπορούν επίσης να σκαρώσουν στιχάκια για την περιπέτεια του Τρι, για την ιστορία του μικρού κοριτσιού με τα σπίρτα, καθώς και άλλους ήρωες.

«ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!»
● Τα παιδιά ζωγραφίζουν σκηνές από το παραμύθι του Τρι.
● Επίσης, κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες αφιερώνουν στον Τρι ή/και στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
● Μετά μπορούν να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.