Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οnline therapy, είναι γεγονός

Οnline therapy, είναι γεγονός

Στο εξωτερικό δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά για την Ελλάδα είναι πραγματικά... breakthrough στην ψυχολογία.

Η δυνατότητα on line ψυχοθεραπείας μέσω skype για όλους εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στον τόπο διαμονής τους και βρίσκονται εκτός Αττικής είναι γεγονός. Ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης εφαρμόζει τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ψυχοθεραπείας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι Έλληνες έχουν δει θετικά αυτή την εξέλιξη, ειδικότερα εφόσον η βιντεοκλήση μέσω Skype είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Γιατί; "Εδώ, ακόμη θεωρείται ταμπού η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν φανούν δυνατοί θα ξεπεράσουν τα προβλήματα, όμως δεν είναι έτσι. Σε κάποια περίοδο της ζωή μας δεν χρειάζεται να φανούμε δυνατοί, αλλά να αποδεχτούμε τις αδυναμίες και να ζητήσουμε στήριξη από κάποιον ειδικό. Το skype αποτελεί ένα εργαλείο που προσφέρει εικόνα και ήχο μειώνοντας την απόσταση και προσφέροντας άμεση επαφή και επικοινωνία. Είναι απλό και δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και μία σύνδεση στο internet. Μέσω αυτού προσφέρεται ένα νέο μέσο επικοινωνίας πολύ πιο άμεσο από το τηλέφωνο", εξηγεί ο ειδικός.

Η online therapy δίνει δυνατότητα να βοηθηθούν άνθρωποι που σε άλλη περίπτωση δεν θα έφταναν ποτέ στο γραφείο ενός ψυχολόγου. Ανθρώπους που επιθυμούν να υιοθετήσουν μια πιο αποτελεσματική στάση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αποφασισμένοι να λύσουν τα προβλήματά τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Φοβίες, στρες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και μέσω διαδικτύου.

Ο Πάτροκλος Παπαδάκης είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

INFO

Ελ. Βενιζέλου 138 (πρώην Θησέως), Καλλιθέα
Τηλ.: +30 2109564594, Κινητό: +30 6944972063
www.psychologos-papadakis.gr/
contact@psychologos-papadakis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter