Αρχική Νέα Πάμε για Πατινάζ στην Πετρούπολη

Πάμε για Πατινάζ στην Πετρούπολη

Το ότι μια χώρα που λούζεται στον ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, δεν μπορεί να έχει παράδοση στα αθλήματα του πάγου είναι κατανοητό. Το ότι όμως το πατινάζ ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους στη χώρα μας –με τις τούμπες αναπόσπαστο συστατικό- για πολλούς λόγους δεν είναι παράδοξο. Κι αν παρακολουθήσατε τις τελευταίες μέρες τα ζευγάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τον περίφημο Evgeni Plushenko να ρολάρουν και με χάρη να εκτελούν απίθανες φιγούρες, δεν μπορεί θα ζηλέψατε όσο κι εμείς. Για το λόγο αυτό, το ψάξαμε λίγο το θέμα και ανακαλύψαμε ένα χώρο, που συνδυάζει αρκετά πλεονεκτήματα. Είναι εσωτερικός, βρίσκεται στην καρδιά της Πετρούπολης, σε ένα μεγάλο εμπορικό Κέντρο και εκεί μπορείτε να διασκεδάσετε ρολάροντας στον πάγο οικογενειακώς.

Το πατινάζ αποτελεί ένα πρώτης τάξεως χόμπι για τα παιδιά, ασχέτως που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης. Στο Ίλιον, λοιπόν, και συγκεκριμένα στην Πετρουπόλεως, θα βρείτε ένα χώρο πολύ ωραίο, μεγάλο (200 τ.μ.), ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μπορεί να φιλοξενήσει συγχρόνως 100 άτομα. Δεν είναι υπερβολή, αλλά φυσικά δεν έχει συμβεί και ποτέ, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι. Είναι ανοιχτός από τις 10.00 το πρωί, ως τις 2.00 π.μ. τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές από τις 6 το απόγευμα. Οπότε, όπως καλά καταλάβατε, εάν θέλετε να επιδοθείτε μαζί με τα παιδιά σε φιγούρες χωρίς… κριτική επιτροπή, προτιμήστε ένα πρωινό. Θα εξασκηθείτε με την ησυχία σας σε πιρουέτες, άξελ κ.λπ. και όταν με το καλό εμφανιστείτε στο κοινό, θα αποσπάσετε επιφωνήματα θαυμασμού. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει αυξημένη κίνηση, γι’ αυτό λάβετε τα μέτρα σας.
Στο παγοδρόμιο του Euro Outlet Center (στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του Εμπορικού Κέντρου) υπάρχει μια καινοτομία. Ο πάγος δεν είναι φυσικός, αλλά συνθετικός, αυτό όμως δεν θα σας στερήσει καθόλου τη χαρά να απολαύσετε τις φιγούρες που θέλετε. Η ταχύτητα είναι λογικά μικρότερη, αλλά με τα παγοπέδιλά σας μπορείτε κάλλιστα να φτάσετε το 90-95% της ταχύτητας που θα πιάνατε στο φυσικό πάγο. Όσο για τα πέδιλα που θα σας προμηθεύσουν από το παγοδρόμιο είναι τα κανονικά, αυτά που φορούν στον πάγο, τα οποία είναι τροχισμένα. Επίσης υπάρχει δασκάλα που, μπορεί να δείξει στα παιδιά (εννοείται και σε εσάς) κάποιες αρχικές φιγούρες. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν το χώρο σχολεία και ακόμα να διοργανωθούν παιδικά πάρτι.

Τι πρέπει να ξέρετε
Μπορεί να είστε ήδη έτοιμοι να φύγετε για Ίλιον, αλλά καλό είναι πρώτα να έχετε κατά νου ορισμένα πράγματα που αφορούν το πατινάζ:
• Κατάλληλη ηλικία για να μπει ένα παιδί στην πίστα είναι από τεσσάρων ετών και πάνω μέχρι όσο…
• Τα περισσότερα μαθήματα διαρκούν μισή ώρα.
• Είναι απαραίτητο ένα παιδί που θα μπει στην πίστα να έχει σταθερό βάδισμα ήδη στο δρόμο με τα κανονικά παπούτσια, γιατί με τα rollers τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για ένα παιδί που ακόμη δεν περπατάει καλά καλά.
• Μια συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί είναι, εάν δεν έχετε ξανακάνει πατινάζ να ξεκινήσετε με περπάτημα – σίγουρα έχετε δει στην τηλεόραση μικρούς μεγάλους που κρατιούνται από μπάρες και πηγαίνουν γύρω γύρω στο δαχτυλίδι μέχρι να αποκτήσουν μια πρώτη εξοικείωση.
• Τα πεσίματα δεν θα τα αποφύγετε. Όπως όμως μας είπαν οι υπεύθυνοι του χώρου, για τα παιδιά πάντα είναι πιο ανώδυνο το πέσιμο, αλλά συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να προμηθευτείτε επιγονατίδες και προστατευτικά για τους αγκώνες και τους καρπούς.
• Το πατινάζ προσφέρει πολλά οφέλη στα παιδιά, όπως μια καλή εξάσκηση των μυών, αντοχή, ευλυγισία, συγχρονισμό, καλύτερη κίνηση, ισορροπία και φυσικά τη μαγική επαφή με το χορό. Μετά απ’ αυτά, καλή διασκέδαση!

Info

Euro Outlet Center
Πετρουπόλεως 41, Ίλιον, τηλ. 210 2618377


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.