Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness "Παίζω με τη μαμά μου" στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής!

"Παίζω με τη μαμά μου" στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής!

Μαμάδες και παιδιά σε πρωτόγνωρα παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική (και όχι μόνο!) εμπειρία. Τα παιδιά δημιουργούν σχέσεις με τους άλλους (άλλα παιδιά, παιδαγωγό κλπ), ανακαλύπτουν διάφορα ψυχοκινητικά παιχνίδια, συνειδητοποιούν τα μέλη του σώματός τους και εξερευνούν τον χώρο μέσα στον οποίο βρίσκονται και κινούνται.

Παίζω με τη μαμά μου! Γονείς και παιδιά μαζί!
Ένα πρωτοποριακό μάθημα κίνησης, παιχνιδιού και εξέλιξης για παιδιά 2 έως 3,5 ετών, που έχει δημιουργηθεί και αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Εργαστηρίου, κα Χριστίνα Σύψα*.

Τα πρώιμα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού είναι πολύ βασικά για την ομαλή εξέλιξη ενός ανθρώπου. Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να υπάρχουμε και να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον γίνεται μέσα από το σώμα και τις αισθήσεις μας.

Σύμφωνα με τη Veronica Sherborne τρεις βασικές πλευρές της ανάπτυξης των παιδιών είναι η δυνατότητα δημιουργίας σχέσεων με τους άλλους, η συνειδητοποίηση των μελών του σώματός τους και η συνειδητοποίηση του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται και κινούνται.

Στα μαθήματα είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι εκ των προτέρων δημιουργούν ένα ασφαλές, ευχάριστο και πρόσφορο περιβάλλον στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να κινηθούν, να αυτενεργήσουν, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να μάθουν, να εκφραστούν, να χαρούν και να εξελιχθούν.

Φοράμε όλοι άνετα ρούχα. Μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να κυλιστούμε στο πάτωμα, να μετακινηθούμε με όλους τους πιθανούς τρόπους, να κάνουμε τούμπες, να σκαρφαλώσουμε, να πηδήξουμε πολύ ψηλά, να εξερευνήσουμε διάφορα ηχοχρώματα με μουσικά οργανάκια, να συσχετιστούμε σε δυάδες, σε τριάδες και σε ομάδες.

*Η κα. Χριστίνα Σύψα έχει σπουδάσει Φυσική Αγωγή με μετεκπαίδευση στην Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα και την Ψυχοκινητική θεραπεία στο K.U. Leuven, στο Βέλγιο. Έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στη μουσικοκινητική αγωγή και στη γιόγκα για παιδιά. 

Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο http://www.psychomotortherapy.gr/mom.shtml

Πληροφορίες

Γαρυττού 166Β
153 43 Κοντόπευκο - Αγία Παρασκευή

Τ 213 00 500 89 - 210 8 100 508
Ε contact@psychomotortherapy.gr
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 22:00
Σάββατο: 10:00 – 16:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.