Αρχική Νέα Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18/5)

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18/5)

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

A. Moυσείο Ηρακλειδών
Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ηρακλειδών μας περιμένει με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις.
13:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
13:00 Δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση “Η Πλήρης Συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas”.
18:00 - 21:00 Μουσική εκδήλωση από παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού KOSMOS 93.6 FM οι οποίοι θα επιλέξουν "Γαλλικές Νότες" και άλλες μουσικές από τη δισκοθήκη τους, στην εσωτερική αυλή του Μουσείου.
Πωλητήριο: Έκπτωση 40% σε παλιές εκδόσεις του Μουσείου και 10% - 30% σε επιλεγμένα αντικείμενα.
Κέρασμα με Vincent Van Gogh βότκα για τους φίλους της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

"Η Πλήρης Συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas"

Η έκθεση παρουσιάζει και τα εβδομήντα τέσσερα μπρούντζινα γλυπτά του Edgar Degas με πρωταγωνίστρια τη "Μικρή Δεκατετράχρονη Χορεύτρια".

"Θησαυροί της Ελληνικής Φύσης"

Εκθεση Φωτογραφίας του Andrea Bonetti σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

Μέρος της έκθεσης με έργα της Αφροδίτης Λίτη και του Απόστολου Ζολωτάκη στην αυλή του Μουσείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

B. Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα θα είναι την Τρίτη, 18 Μαΐου 2010, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 10:00 έως τις 18:00.

Στο Art Shop θα ισχύουν εκπτώσεις έως και 60%, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξαποστάσουν στο ευχάριστο περιβάλλον του Café Merlin.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής
Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71 Αθήνα
Τ: 210-3611206 (εσ. 1041)
F: 210-3611349
E: hkatharakis@theocharakis-foundation.gr
www.thf.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.