Αρχική InfoDad Παγκόσμια καινοτομία: Το πρώτο DNA τεστ Παχυσαρκίας – Διαχείρισης Βάρους αποκλειστικά στα φαρμακεία

Παγκόσμια καινοτομία: Το πρώτο DNA τεστ Παχυσαρκίας – Διαχείρισης Βάρους αποκλειστικά στα φαρμακεία

Το πρώτο DNA τεστ Παχυσαρκίας – Διαχείρισης Βάρους , η πιο αξιόπιστη προσέγγιση για την απώλεια βάρους, είναι πλέον γεγονός. To test  περιλαμβάνει γονιδιακό έλεγχο και εξατομικευμένο διαιτολόγιο  2 μηνών.
Ο γονιδιακός  έλεγχος πραγματοποιείται  σε συνεργασία με διεθνή πιστοποιημένα εργαστήρια και την  Research Diagnostics (τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Αθηνών), του οποίου Επιστημονικός Υπεύθυνος και υπογράφων τις απαντήσεις είναι ο Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η διαχείριση της παχυσαρκίας μέσω του γονιδιακού  ελέγχου έχει αποτέλεσμα την απώλεια, τον έλεγχο και τη διατήρηση του σωματικού βάρους , προσδιορίζοντας τις θρεπτικές ανάγκες που έχει ο κάθε οργανισμός. Έτσι, ο θερμιδικός περιορισμός που απαιτείται ρυθμίζεται βάσει αυτών των αναγκών, χωρίς την επιβάρυνση της υγείας.

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αποθήκευση και κατανομή του λίπους στο σώμα καθώς και το πόσο εύκολα ο λιπώδης ιστός ( λίπος) μετατρέπεται  σε ενέργεια καταναλώνοντας  θερμίδες (μεταβολισμός).

Τα 91 γονίδια που εξετάζει το τεστ, αφορούν:
Διατροφική Συμπεριφορά και Μεταβολισμός
(Αίσθηση πείνας και κορεσμού, θερμιδικό ενεργειακό ισοζύγιο)
Δυσανεξία στη λακτόζη
Φλεγμονώδη Απόκριση και Παχυσαρκία
Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
(Διαμόρφωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και εναπόθεσης γλυκόζης)
Ανταπόκριση στη Λήψη Τροφής /Αίσθημα Ανταμοιβής
(Διέγερση νευρικών κυττάρων για ρύθμιση κατανάλωσης ποσότητας τροφής)
Διατροφική Γονιδιωματική
Διεργασία λιπόλυσης (ανωμαλία εναπόθεσης λίπους) και παραγωγής θερμότητας
Ικανότητα αντιοξείδωσης – αποτοξίνωσης
Μεταβολισμό λιπιδίων & ομοκυστεΐνης

Πώς θα κάνετε το τεστ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία  του τεστ είναι απλή και εύκολη. Μετά την αγορά του από το φαρμακείο, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει μόνος του  δείγμα  από το εσωτερικό  του μάγουλου με αποστειρωμένη μπατονέτα που περιλαμβάνεται στο κουτί  ακολουθώντας τις οδηγίες), συμπληρώνει τη φόρμα στοιχείων εντολέα  και την στέλνει στην εταιρεία Genomed. Μετά από 15 ημέρες λαμβάνει  τα αποτελέσματα  του γονιδιακού ελέγχου και εξατομικευμένο διαιτολόγιο, το οποίο σχεδιάζεται από εξειδικευμένους κλινικούς διαιτολόγους, που έχουν μελετήσει τις αρχές της Διατροφικής Γονιδιωματικής,  βασίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή και είναι διάρκειας 2 μηνών. Νέο διαιτολόγιο μπορεί να σχηματιστεί  μετά το τέλος των 2 μηνών, ύστερα από ζήτηση του ενδιαφερόμενου, χωρίς να επαναληφθεί ο γονιδιακός έλεγχος, διότι η έκφραση των γονιδίων που έχουν ελεγχθεί δεν αλλάζει.
Αποκλειστικά στα φαρμακεία  με ενδεικτικό κόστος  249 €. Περισσότερες πληροφορίες στο  site  www.genomed.gr  ή  στο τηλέφωνο, 210 9319050.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.